Lastikçilerde kar lastiği yoğunluğu yaşanıyor


1 Aralık itibariyle kış lastiği taktırma zorunluğu sebebiyle vatandaşlar lastik tamircilerinin yolunu tutarken, lastikçilerde de yoğun mesai başladı.

Kütahya'da ticari araçlar için 1 Aralık tarihinde başlayan kış lastiği uygulaması öncesinde lastiklerini taktırmak isteyen ticari araç sahipleri ile özel araç sahipleri lastikçilerin yolunu tuttu. Lastiklerini taktırmak için lastikçilere gelen sürücüler sıra nedeniyle beklemek zorunda kaldı. Kış lastiği taktıran sürücüler, kış ayının gelmesi ile birlikte tedbir için kış lastiklerini taktırdıklarını, yollarda sorun yaşamak istemediklerini söyledi.

Lastik satıcısı Hasan Yamrak, işlerde yoğunluk yaşadıkların, bu yoğunlukta vatandaşlara hızlı ve daha iyi hizmet için çalıştıklarını söyledi. Kış lastiğinde yumuşaklığın önemli olduğunu söyleyen lastik satıcısı Murat Özkök de sadece kar yağdığında kullanılan değil, eksi 7 derecenin altında kullanılan lastiğe de kış lastiği denildiğini ancak vatandaşların bunu yanlış anladığı belirtti. 2 lastik değil 4 lastik değiştirmenin daha doğru olacağını söyleyen Özkök, yokuş aşağı inerken ve viraj dönüşlerinde aracın zorlanmayacağını dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Lastikçilerde kar lastiği yoğunluğu yaşanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER