Lavanta projesi desteklenmeye hak kazandı

Lavanta projesi desteklenmeye hak kazandı

'Keçiborlu Lavanta ile Kalkınıyor Projesi' 48 ilden yüzlerce proje içerisinden desteklenmeye hak kazandı. Bu kapsamda ilçede girişimcilik eğitimlerine de başlandı.

Türkiye'deki lavanta üretiminin yüzde 93'ünü karşılayan Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde 'Keçiborlu Lavanta ile Kalkınıyor Projesi' yüzlerce proje arasından ilk 3'e girerek desteklenmeye değer görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Anadolu Efes ortaklığında gerçekleştirilen 'Gelecek Turizmde 3'üncü Dönem Proje Çağrı' kapsamında hazırlanan ve desteğe layık görülen projedeki amacın ilçenin kırsal turizm merkezlerinden birisi haline getirilerek bölgenin kalkınması, alternatif istihdam alanlarının oluşturulması, dezavantajlı grup içerisinde bulunan bayanların istihdamı ve bölgenin lavanta ile özdeşleştirilerek cazibe merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Osman Dölek, "Lavanta üretimiyle dikkat çeken Kuyucak köyünde gerekli altyapının kurulması ile satış yapılacak alanların oluşturulması, misafirlerin fotoğraf çekebilecekleri bölgelerin tespitinin yanı sıra; foto safari ve ödüllü fotoğraf yarışması gibi etkinliklerle bölgenin lavanta üretiminde marka haline gelmesini amaçlıyoruz." dedi.

Projenin bu yıl lavantaların çiçek verdiği Haziran-Temmuz aylarında fiili olarak uygulanmaya başlayacağını belirten Dölek, "Herkesi bu muhteşem manzaranın tadını çıkarmak için Keçiborlu'ya bekliyoruz." diye konuştu.

Keçiborlu Kaymakamlığı Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi Gürkan Cunda ise şunları kaydetti: "Keçiborlu'da var olan bir potansiyel vardı. Keçiborlu Kuyucak köyümüzün 1950 yılından bu yana mevcut bir lavanta dikimi vardı. Bu son dönemlerde insanların dikkatini çekmeye daha fazla başladı. Biz bu bağlamda buradaki var olan potansiyeli bizim ulaşım imkanlarımızı da entegre ederek bunu kırsal turizm faaliyetlerini o bölgemizi canlandırmak maksatlı projemizi sunduk ve yüzlerce proje arasından ilk 3'e girdi. Bu kapsamda da Ticaret Odası'nın destekleriyle girişimcilik eğitimlerine başladık." CİHAN
<< Önceki Haber Lavanta projesi desteklenmeye hak kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER