Lavrov: Rus silahları Kürtlerin elinde, istihbarat paylaşımında onlar da var


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus silahlarının Irak hükümeti aracılığı ile Kürtlerin eline ulaştığını söyledi.

New York'ta düzenlediği basın toplantısında konuşan Lavrov, "Biz Irak hükümeti aracılığı ile Rus silahlarını Kürtlere ulaştırıyoruz. Rusya, Irak, İran ve Suriye'nin yer aldığı Bağdat istihbarat paylaşım merkezinde Kürtler de temsil ediliyor." dedi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin de Rusya'dan silah talebinde bulunduğu iddia edilmişti. Rusya, uzun süredir Suriye'de terör örgütü IŞİD'le gerçek anlamda sadece Suriye hükümeti ve Kürtlerin savaştığını savunuyor.

IŞİD, EL NUSRA VE DİĞER TERÖR ÖRGÜTLERİ HEDEFTE

Suriye'de dün başlayan Rus jetlerinin operasyonu ile ilgili değerlendirmede bulunan Lavrov, "IŞİD, El Nusra ve diğer terör örgütleri hedefte. Hava operasyonlarını Irak'a doğru genişletme planımız yok. Kibar insanlarız, davet edilmeden gitmeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın hedefinin ABD ile aynı olduğunu, terörizmle savaştıklarını kaydeden Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Biz, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in daveti üzerine Suriye'de terörle savaşıyoruz. Biz kendi halkı ile savaşanları desteklemiyoruz. Terörle savaşıyoruz. ABD öncülüğündeki koalisyon da IŞİD ve diğer terör örgütlerini düşman ilan etti. Rusya da bunu yapıyor. Amacımız aynı." ifadelerini kullandı.

ATEŞE KÖRÜKLE GİDEN ABD

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın Rusya'nın Suriye'de ateşe körükle gittiği yönündeki eleştirilerine yanıt veren Lavrov, "Biz uluslararası hukuka uygun hareket ediyoruz. Gerilimli noktalarda birçok kez ateşe körükle giden taraf asıl ABD'deydi." suçlamasında bulundu.

ÖSO TERÖRİST DEĞİL

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) Suriye'de siyasi sürece katılan muhalif grup olarak gördüklerini, ÖSO'nun terörist olmadığını ifade etti.

Lavrov, Esed'in görevden ayrılması durumunda IŞİD terör örgütü ile ilgili sorunun çözüleceği yönündeki açıklamaları da ciddi bulmadıklarını vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Lavrov: Rus silahları Kürtlerin elinde, istihbarat paylaşımında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER