Lavrov: Türkiye İdlib'de elini çabuk tutsun
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Haziran 10 2019
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Soçi Mutabakatı çerçevesinde silahlı muhaliflerin El Nusra teröristlerinden ayrılması gerektiği konusunda anlaşmaya varılmıştı. Putin ve Erdoğan tarafından yapılan anlaşma gereğince bu konuda başrolü Türkiye'nin oynaması gerekiyor. Bunun olabildiğince daha çabuk yapılması gerekiyor.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, son haftalarda İdlib’de tırmanan şiddeti ve Türkiye’nin ateşkes için garantör olduğu silahlı militanlara yeni silah gönderdiği iddialarını değerlendirdi. Lavrov, ‘Türkiye’nin İdlib’deki militanlara silah gönderdiğine’ dair haberleri görmediğini söylese de, Ankara’dan Soçi mutabakatı uyarınca İdlib’de ‘muhalifler ile teröristlerden ayırma görevini daha çabuk yerine getirmesini beklediklerini’ vurguladı. Lavrov, İdlib’deki ‘teröristlerin saldırılarına yıkıcı yanıtlar vereceklerini’ söyledi.
Lavrov, kontrolü büyük ölçüde Heyet Tahrir El Şam (eski el Nusra) örgütünün elinde bulunan İdlib’deki militanlara ‘Türkiye’den silah takviyesi yapıldığına ilişkin haberler hakkında şu ifadeleri kullandı: “Ben bu haberleri görmedim. Bu silahların kökeninin nereye dayandığının doğrulamasını içeren bir bilgi de görmedim. İdlib’de çok sayıda Batı menşeili silah bulunuyor.”
‘ANLAŞMAYI PUTİN VE ERDOĞAN YAPMIŞTI’
Rus bakan bununla birlikte, ‘Türkiye’nin İdlib’deki terörist grupları silahlı muhaliflerden ayıracağına dair kendi üzerine aldığı sorumluluğu yerine getirmesini beklediklerini’ kaydetti. Lavrov şu ifadeleri kullandı: “Soçi memorandumu (Soçi Mutabakatı) çerçevesinde silahlı muhaliflerin -sonradan Heyet Tahrir el Şam kılığına bürünen- El Nusra teröristlerinden ayrılması gerektiği konusunda anlaşmaya varılmıştı. (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ve (Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan tarafından yapılan anlaşma gereğince bu konuda baş rolü Türkiye’nin oynaması gerekiyor.”
‘TÜRKİYE ELİNİ ÇABUK TUTSUN’
“Bunun olabildiğince daha çabuk yapılması gerekiyor” diyen Lavrov, şöyle devam etti: “Zira zaman ilerliyor ve bu teröristler devamlı olarak provokatif saldırılar düzenliyorlar, roket sistemleri de dahil çeşitli silahlarla Suriye ordusunun m
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







