Lavrov'un Akıncı ile görüşmemesi Rumları coşturdu


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Mustafa Akıncı ile görüşmeyi kabul etmemesi Rum siyasiler tarafından sevinçle karşılandı.

Demokrat Parti (DİKO) tarafından yapılan açıklamada, Lavrov'un kararının cesaret verici olduğu kaydedildi.

"Hükümetten (Rum hükümeti) ve Demokratik Seferberlik Partisi'nde (DİSİ) Rusya'nın kararını kutlamalarını ve yabancı ülke yetkililerinin ve örgütlerinin işgal bölgelerine geçişine olanak sağlayan taktiklerini terk etmelerini bekliyoruz" denilen açıklamada, Rum hükümetinin ve Kıbrıs sorunu politikasına destek veren partilerin Akıncı'nın Kıbrıs müzakerelerinin özüne hizmet etmek için değil sahte devleti yükseltmek için görüştüğünü anlamalarını diliyoruz" denildi.

"LAVROV'UN TAVRI HÜKÜMETİ UYANDIRSIN"

Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi de Lavrov'un kararını kutladığı açıklamasında görüşünü "Maalesef hükümetlerimiz bu tezi benimsemiyor, 'iyi ortamı koruma' bahanesiyle sahte devletin tanınmasına neredeyse yardım eli uzatıyor" sözüyle ortaya koydu.

Vatandaşlar İttifakı ise Rusya'nın Kıbrıs sorununda "bir kez daha ilkeli davrandığını" savunarak "Lavrov'un tavrının Başkan Anastasiadis'i uyandırmasını ve yabancı veya Avrupalı yetkililerin sahte devleti ziyaretini cesaretlendiren veya müsamaha gösteren zararlı tavrını gözden geçirmeye yöneltmesini diliyoruz" iddiasında bulundu.

Rum basını, Lavrov'un, "Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, görüşmelerinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşmesinde ısrar etmesinden dolayı, 1-2 Aralık'ta Ada'ya yapacağı ziyaret çerçevesinde Akıncı ile görüşmekten vazgeçtiğini" yazmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Lavrov'un Akıncı ile görüşmemesi Rumları coşturdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER