Leman Sam'ın olay tweeti için mahkeme kararını verdi!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 14 2015
Kurban Bayramı’nı "IŞİD’e" benzeten twitine ilişkin dava sonuçlandı...

Ünlü Sanatçı Leman Sam, Kurban Bayramı’nı "IŞİD’e" benzeten twitine ilişkin 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.
İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Leman Sam katılmazken avukatı hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından Hakim, Eskişehir’de bulunan şikayetçi Mustafa Balaban’ın talimatla ifadesinin alındığını aktardı. Hakim, şikayetçi Balaban’ın davaya katılma talebinde bulunduğunu belirtti.
Katılma talebine ilişkin görüşü sorulan Sam’ın avukatı talebin reddine karar verilmesini isteyerek müvekkilinin beraatini talep etti.
Hakim, şikayetçi Avukat Mustafa Balaban’ın suçtan ne şkeilde zarar gördüğünün anlaşılamadığından katılama talebinin reddine karar verdi. Davanın “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan açıldığını hatırlatan Hakim, suçun yasal unsurları oluşmadığından Sam’ın berattine hükmetti.
“1 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ”
Ünlü sanatçı Leman Sam geçtiğimiz yıl Kurban Bayramında twitter hesabından sosyal medya hesabın kurban kesilmesini eleştirmiş ve “Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır. IŞİD beni şaşırtmıyor” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeler üzerine Eskişehir Barosu avukatlarından Mustafa Balaban Sam hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
Balaban’ın şikayeti üzerine Sam hakkında ““halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!3.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”4.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?5.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş
6.Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı7.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı8.Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zorladı9.Murat Ongun'un X hesabına ulusal güvenlik gerekçesiyle erişim kısıtlaması10.Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kaybetti

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşka...

Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Ne...

Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki:...

50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak...

Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye git...


