Letonya’dan Ruslara bir sınırlama daha geldi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 21 2024
Letonya Parlamentosu, Rusya vatandaşlığı olan kişilerin ülkede kalabilmeleri için Letonca dil sınavına girmelerini zorunlu kılıyor.
SAMANYOLUHABER.COM MOSKOVA
Parlamento bu konudaki göçmenlik yasası değişikliklerini öneren yasayı onayladı. Değişiklikler, daha önce vatandaş olmayanlar ve daimi ikamet sahipleri için belirlenen Letonca dilini 2003'ten önce verilmiş daimi ikamet iznine sahip Rus vatandaşlarına da geçirme zorunluluğunu genişletiyor. Sadece 75 yaş üstü kişiler sınava girmekten muaf tutulacak.
Daha önce Letonya yönetimi benzer şekilde, eğitim sisteminden Rusçayı kaldırmış ve Rusça yayın yapan medya kuruluşlarına sınırlama getirmişti. Aynı kategoride olarak, Letonya Anayasa Mahkemesi, Letonya'da oturma iznine sahip Rus vatandaşlarının Letonca dil sınavını zorunlu olarak geçmelerini yasal olarak kabul etti. Anayasa Mahkemesi başkanı Aldis Lavins, “Rus vatandaşlarına yönelik oturma izinlerinin incelenmesi, ve ülkeye güvenlik tehdidi oluşturmamasını sağlamak isteyen devletin makul bir eylemidir açıklamasını” yaptı.
Ocak ayında, dil sınavında başarısız olunması ve oturma izinlerinin yenilenmesinin reddedilmesi nedeniyle 1.100'den fazla Rus'un Letonya'dan sınır dışı edilebileceği bildirilmişti. Letonya'da daimi ikamet hakkı kazanan tüm yabancılar için dil sınavı zorunlu hale getirilmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!3.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!4.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama5.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







