Leyla Zana'ya şok
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 25 2016
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı yemin geçersiz sayılan ve yasama faaliyetlerine katılamayan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın danışman, sekreter ve bir yardımcı personelinin işine son verildiği belirtildi.

Ağrı’dan 1 Kasım erken seçimlerinde HDP’den milletvekili seçilen ancak Meclis’te yaptığı yemin geçerli sayılamadığı için yasama faaliyetlerine katılamayan Leyla Zana’nın mecliste yanında çalışan sözleşmeli personellerin işlerine son verildi.
Zana, TBMM’deki yemin töreninde Kürtçe "Onurlu ve kalıcı bir barış umuduyla" diyerek yemin metnine başlamış ve metindeki ’Türk milleti’ yerine ’Türkiye milleti’ ifadesini kullanmıştı. Yemini geçerli sayılmayan Zana’nın, yeniden yemin etmeyeceğini söylemesi üzerine yasama faaliyetlerine katılamamıştı. Yasama faaliyetlerine katılamayan Zana’nın sözleşmeli çalışan danışmanı, sekreteri ve yardımcı personelinin işine Meclis İnsan Kaynakları tarafından 21 Mart’ta son verildiği ortaya çıktı.
ZANA’NIN 1991’DEKİ YEMİNİ DE OLAY OLMUŞTU
Meclis’e ilk olarak 1991 seçimlerinde giren Leyla Zana, 6 Kasım 1991’de yemin için çıktığı kürsüde, Kürtçe, "Bu yemini Türk ve Kürt halklarının kardeşliği adına ediyorum" diyerek tamamlamış ve Meclis'te büyük tartışmalara neden olmuştu. Ardından da 2 Mart’ta dokunulmazlığı kaldırılmış ve bir gün sonra dokunulmazlıkları kaldırılan 5 milletvekiliyle birlikte gözaltına alınmıştı. Yargılama sonrasında "örgüt üyeliği" iddiasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Zana, 8 Haziran 2004’te tahliye olmuştu.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'5.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti
6.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi7.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...


