Lezzet ustaları İzmir'de buluştu

Lezzet ustaları İzmir'de buluştu

Türkiye'de ilk kez düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nin gala gecesi, gastronomi dünyasının önemli isimlerini İzmir'de buluşturdu. Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki geceye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Reseau Delice Dünya Gurme Şehirler Birliği Başkanı Jean Micheal Daclin, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektörü Oğuz Esen ve İZFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Gül Şener ile Delice Network üyeleri Olivier Marette, Alberto Laplaine Guimaraes, Herve Fleury, Xavier Medina, Jean Robert Pitte, Fatimazahra El Aouni, Harris Kalpidis, Kai Victor Hansen ve Rudolf Van Nunen de katıldı.

Türkiye'nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir kapsamında Fuar İzmir'de düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi üç gün sürdü. Kongreye Belçika, Brezilya, Fransa, İspanya, Monako, Norveç, Portekiz Yunanistan ve Türkiye'den 15 şehir katıldı. 10 davetli konuşmacıyla birlikte toplam 400 kişinin yer aldığı kongrede, 28 sözlü ve 12 poster bildiri sunuldu. Katılımcılar, Travel Turkey İzmir ile eşzamanlı bir kongrenin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

'URLA MUTFAĞI DA VARDI, BRÜKSEL MUTFAĞI DA'

Türk mutfağının vurgulandığı Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nde ayrıca, "En İyi Uygulamalar" paneli düzenlendi. Fuar İzmir D holü oditoryumundaki panele Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İZTO Başkanı Demirtaş, İEÜ Öğretim Görevlisi Sırma Güven, Dünya Gurme Şehirler Birliği Başkanı Daclin, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Kongre İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZTO, İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri ile İZFAŞ işbirliğiyle düzenlendi. CİHAN
<< Önceki Haber Lezzet ustaları İzmir'de buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER