Libya'da çatışmalar şiddetleniyor: Ölü sayısı 174'e yaralı sayısı 756'ya yükseldi!

Libya'nın başkenti Trablus'taki çatışmalarda şimdiye kadar en az 174 kişinin öldüğü, 756 kişinin yaralandığı bildirildi.

SHABER3.COM

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Tarık Jasareviç, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, General Halife Hafter'in 4 Nisan'da Libya'nın başkenti Trablus'u ele geçirmek için saldırı emriyle patlak veren olaylara değindi. 

Sözcü Jasareviç, Trablus'taki çatışmalarda bugüne kadar 14'ü sivil 174 kişinin öldüğünü, 36'sı sivil 756 kişinin yaralandığını aktardı.

DSÖ Libya da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hastanelere ilave cerrahi personel görevlendirildiği bilgisini paylaştı.

Öte yandan, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisine (OCHA) göre, Trablus çevresindeki çatışmalar dün itibarıyla 18 bin sivili yerinden etti. Bunların 6 binine insani yardım yapıldı. Bölgedeki gözaltı merkezlerinde tutulan yaklaşık 3 bin mülteci ve düzensiz göçmen de çatışmalar nedeniyle kapana kısılmış durumda.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.
<< Önceki Haber Libya'da çatışmalar şiddetleniyor: Ölü sayısı 174'e... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER