Liderlere ''tutsak bebeklere özgürlük!'' çağrısı

Türkiye'de 864 bebeğin hapiste tutulduğuna dikkat çekmek maksadıyla New York'ta yüzlerce taşıta "TÜRKİYE’DE 864 BEBEK HAPİSTE" ibaresi yazıldı.

Hapisteki bebekler için New York sokaklarında eylem

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Genel Kurulu için New York’a gelen dünya liderlerini barışçıl bir protesto bekliyor.

Türkiye'de 864 bebeğin hapiste tutulduğuna dikkat çekmek maksadıyla yüzlerce araca "TÜRKİYE’DE 864 BEBEK HAPİSTE" ibaresi yazıldı.

KONVOY NEW YORK SOKAKLARINDA 

Aralarında Advocates of Silenced Turkey (AST), Free Prisoners of Conscience gibi platformların bulunduğu insan hakları derneklerinden Türkiye'deki insan hakları ihlalleriyle ilgili çarpıcı bir eylem geldi. 

Türkiye’deki hukuksuzlukları dünya kamuoyunun gündemine taşımayı hedefleyen konvoydaki kişilere Amerikalılar da destek verdi


"İŞKENCEYİ DURDURUN, BEBEKLERİ BIRAKIN"

Eylem yerel saatle 11:00'da başladı. Aralarında kamyonların da bulunduğu yüze yakın taşıt New York'un en işlek noktalarından biri olan Radio City Music Hall önünden hareket etti. 

Güzergah boyunca meşhur 6'ncı ve 7'nci caddelerden de geçen taşıtların üzerinde "İşkenceyi Durdurun", "Türkiye'de 864 Bebek Cezaevinde", "118 Kişi Erdoğan Rejimi Tarafından Kaçırıldı", "Dünyada En Çok Gazetecinin Tututklu Olduğu Ülke Türkiye" gibi sloganlar yer aldı. 
<< Önceki Haber Liderlere ''tutsak bebeklere özgürlük!'' çağrısı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER