Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması ödülü Erzurum'a gitti

Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması ödülü Erzurum'a gitti

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması' sonuçlandı. Yarışmanın birincisi Erzurum Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Alperen Enes Bayer oldu.

Türkiye'nin 65 şehrinden toplam 560 eserin başvurduğu 'Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması'nın sonuçları Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açıklandı. Konu başlığı 'Mevlana'da İnsan' olarak belirlenen yarışmanın ödül törenine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ, yarışmanın jüri üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, günümüzde herkesin sosyal medyada bir şeyler yazıp paylaştığını, ancak önemli olanın Türk Edebiyatına katkılar sunan nitelikli eserler ortaya çıkartabilmek olduğunu söyledi. Dündar, "'Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması'nı ilk olarak Osmangazi ilçesindeki liseler arasında yaptık. Daha sonra Bursa geneline yaydığımız yarışmamızı bu yıl ilk kez Türkiye genelinde düzenledik. Ülkemizin 65 şehrinden toplam 560 eserin başvurduğu yarışmamız, büyük ilgi gördü. Van'dan Edirne'ye, Iğdır'dan Muğla'ya kadar ülkemizin dört bir yanından başvurular oldu. Öğrencilerimizin bu yıl ki yarışmanın konu başlığı olan Mevlana'da İnsan konusunda şiirler yazması için tabii ki Mevlana hakkında okuyarak bilgi sahibi olması gerekiyor. Zaten bizim bu yarışmayı düzenleme nedenlerimizin en başında da öğrencilerimizi okumaya teşvik etmek geliyor." diye konuştu.

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu yarışmanın birincisi Erzurum Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Alperen Enes Bayer oldu. İkincilik Ödülü Bursa İMKB Gürsu Anadolu Lisesi'nden Abdullah Yardımcı ve Üçüncülük Ödülü Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nden Ebru Tabioğlu'na verildi. Yarışmanın Mansiyon ödülleri ise Birinci Mansiyon İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi'nden Mertcan Nazar, İkinci Mansiyon Ankara Özel Asfa Ferda Fen Lisesi'nden Elif Özdemir ve Üçüncü Mansiyon Ödülü ise Açık Öğretim Lisesi'nden Muhammed Mahsun Gülen'in oldu. Osmangazi Belediyesi Özel Ödülü Bursa Tunçsiper Lisesi'nden Mehtap Özyurt'a ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Özel Ödülü ise Iğdır Mehmet Murat İşler Sosyal Bilimler Lisesi'nden Veysi Toktaş'ın oldu.

Yarışmaya katılan toplam 560 şiir arasından jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda belirlenen 56 eser Osmangazi Belediyesi tarafından kitap haline getirerek Türk Edebiyatına kazandırıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması ödülü Erzurum'a gitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER