Liselerden bildiri üstüne bildiri: Boyun eğmeyeceğiz

Yüksek puanla öğrenci alan liselere yönetici ve öğretmen atamasının bakanın inisiyatifine bırakılmasına yönelik tepkiler büyüyor.

Liselerden bildiri üstüne bildiri: Boyun eğmeyeceğiz

İstanbul Erkek Lisesi’nde okul idarecilerine yönelik protestolar 10’un üzerinde liseye yayıldı. Bakırköy Anadolu Lisesi, İzmir Atatürk Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Ankara Gazi Anadolu Lisesi, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ile İzmir Çiğli Fen Lisesi öğrencileri de dün bildiri yayımladı. 

Bakırköy Anadolu Lisesi öğrencilerinin ‘Karanlık zihniyetlere karşı aydınlık mücadelesini sürdüren yol arkadaşlarımıza selam olsun’ başlıklı bildirisinde “Boyun eğmeden direneceğiz.” denildi. Eğitim sisteminin yerlerde süründüğü ve bunu daha da aşağa çekme çabalarının utanç verici olduğu belirtilen bildiride özetle şu ifadeler kullanıldı: “2016-2017 Eğitim Öğretim yılında lisemize pozitif bilimlerden, sanattan, felsefeden uzak, öğrencilerine dogmatik bilgilerden başka hiçbir faydası dokunmayan, hükümetimizin 4+4+4 sistemi ile yaygınlaştırmaya çalıştığı ‘imam-hatip’ uzantılı bir kurum ile birlikte eğitim görme tehlikesi ile karşı karşıyayız. Bilinsin ki hiçbir zaman bilimsel, çağdaş ve laik eğitimden vazgeçmeyecek, onurlu mücadelemizi sürdüreceğiz!” 

<< Önceki Haber Liselerden bildiri üstüne bildiri: Boyun eğmeyeceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER