Liseli öğrenciler bir birinden farklı lezzet, tat ile ustalıklarını konuşturdu

Liseli öğrenciler bir birinden farklı lezzet, tat ile ustalıklarını konuşturdu

Havza Şehit Recep Şahın Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Mutfağında yemekli program düzenlendi. Öğrencileri geçen yıl 5 Mayısta gittikleri Antalya'ya yapmış oldukları 3 aylık bir staj sonrasında okudukları okula ve Havza'ya kalifiyeli bir usta olarak dönüş yaptı.

Havza Recep Şahin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Okulu öğrencileri okula ait mutfakta aşçılığa soyunarak Antalya ve Alanya'da bulunan otellere gönderen okul staj sonrası öğrencilerin öğrendiği uygulama ve becerileri göstermek amacıyla öğlen yemeklerini Havza Protokolüne sundu. Yaz tatili boyunca staj gördükleri Antalya'nın çeşitli otellerinde çalışan hem stajını tamamladı hem de okul masrafını çıkartan liseli öğrenciler bir birinden farklı lezzet, tat ile ustalıklarını konuşturdu.

Liseli öğrencilerin yaptıkları yemekleri tatmak için Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Garnizon Komutanı Murat Özdemir, Belediye Başkanı Murat İkiz, Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam kurum amirleri ve Havza Otelcilik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Ahmet Demircan katıldı.

Öğrencilerin stajları ve yapmış oldukları çalışmaları belirten Okul Müdürü Ahmet Demircan Okulun iki sene önce açıldığını belirterek, "Şuan Okulumuzda 9. ve 10. sınıflar olmak üzere iki kademe 6 şubede 105 öğrenci öğrenim görmektedir. Okul açıldığında 35 olan öğrenci sayımız katlanarak artmaktadır. Okulumuzdan mezun olacak öğrencilerin işsiz kalması diye bir şey söz konusu değil. Yıldızlı otellerde stajlarını tamamlayan öğrencilerimiz ilçemize döndüler, bir sonraki eğitim öğretim yılında öğrenci sayımızın katlanarak artacağını düşünüyoruz, şimdiden talepler artmaya başladı." dedi.

Yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Hasan Geneşge; "Öğrencilerimiz geçen yıl 5 Mayıs'ta Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinde bulunan otellerden yaz boyunca staj yaptılar. Okulumuzda almış oldukları teorik bilgiyi Antalya iline bağlı çeşitli otellerde teorik bilgilerini uygulamaya koydu. Öğrencilerimiz 5 bin kişilik otellerde stajını tamamlayarak misafirlerin yurt dışından gelen turizmcilere hünerlerini sergiledi. Öğrencilerimiz branşlarına göre 90 çeşit yemek çıkartabiliyorlar. Geçen yıl 20 öğrenci gönderdik. Bu yıl ise 45 öğrenci göndereceğiz. Okulumuzdan mezun olan her öğrenci okul bittiği zaman en az 2 bin lira maaş alabilecek bir otelde iş yerleştirme garantisi verebiliyoruz. Turizm sektöründe müthiş derecede kalifiye elemana ihtiyaç var bizlerde bu elemanları yetiştiriyoruz." dedi.

Öğrencilerden Sadi Doğan Ülker ise Antalya'da yapmış oldu staj neticesinde Türkiye genelinde nerede olursa olsun rahatlıkla 3 bin kişiye yemek çıkartacağına inanıyor. Fritöz kızarma ve Show yapma gibi bu tür sanatları rahatlıkla yapabildiğini aktaran Ülker, "Çok şeyler öğrendik. Bu okulda okumak mutluluk verici ve herkese tavsiye ederim. Hem gezdik hem öğrendik." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Liseli öğrenciler bir birinden farklı lezzet, tat ile... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER