Liseli öğrenciler mezarlıkta temizlik yaptı

Liseli öğrenciler mezarlıkta temizlik yaptı

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve IMKB Alaplı Endüstri Meslek Lisesinde eğitim gören gönüllü 50 öğrenci, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında mezarlıklarda temizlik yaptı.

Belediye önünde toplanan öğrenciler aldıkları malzemelerle birlikte Merkez ve Tepeköy Mezarlığında çevre temizliği yaptı. Topladıkları kağıt, naylon, yabani o ve diğer malzemeleri araçlara yüklerken bozulan mezar taşlarını da yanlarında getirdikleri malzemelerle onardı. Proje hakkında açıklama da bulunan proje sorumlusu Levent Açıkgöz, "Sosyal sorumluluk projesi adı altında ilçe merkezinde ve köylerde bulunan 20 mezarda Ramazan Bayramına kadar çevre düzenlemesi çalışması yapacağız" dedi.

Açıkgöz sosyal sorumluluk projesi kapsamında mezarlıkları güzelleştirme ve yaşatma adı altında bir proje hazırladıklarını belirtip, "Projemize 2 liseden toplam 50 öğrenci gönüllü olarak katılıyor. Kaymakam, Belediye Başkanı ve Müftülüğümüzle görüşerek projemizi anlattık. Onlarda destek vereceklerini belirterek projemizi hayata geçirdik. Bize araç gereç sağladılar. Çalışmalarımıza Merkez ve Tepeköy mezarlıklarından başladık. Öncelikle mezar taşlarını içlerinde bulunan yabani otları temizledik. Ardından eski bozulan mezar taşlarını onardık. Topladığımız yabani otları araçlara yükleyerek çöp imha tesislerine yolladık. Amacımız tüm köylerimizdeki mezarlıkları temizleyerek Ramazan Bayramına hazır hale getirmek. Bunun için 50 öğrencimizle birlikte çalışacağız. Ne kadar üst mevkilerde olursak da olsak gideceğimiz yer bir karış toprağın altıdır. Orayı güzelleştirmeden dünya hayatını güzelleştirirsek ne ki diye biz bu projeyi hazırladık. Bize destek olan tüm büyüklerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Öğrenciler temizliğin ardından mezarlıktan ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Liseli öğrenciler mezarlıkta temizlik yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER