Liseli ve üniversiteli gençler Özgecan için eylem yaptı


SAMSUN (CİHAN)- Samsun'un Çarşamba ilçesinde toplanan gençler, Mersin'de katledilen Özgecan Aslan için eylem yaptı. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden toplanan gençler, ilçede yaptıkları eylemde Mersin'de katledilen Özgecan Aslan'ı hem andı hem vahşeti protesto ettiler.

Liseli ve üniversiteli kız ve erkeklerden oluşan grup, önce ilçenin Emirgan Parkı'nda sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi. Grup, daha sonra açtıkları dövizlerle tarihi yaya köprüsünden doğu yakaya doğru yürüyüşe geçti. Grup köprüde yürürken, 'Adalet 6 altı harfte kalmamalı', 'Kadına şiddete hayır', 'Kadına kalkan eller kırılsın', 'Susma, tecavüze hayır' sloganları attı.

Grubu, köprüdekiler de alkışlayarak destekledi. Belediye meydanına gelen grup, Atatürk anıtının önünde Özgecan için bir dakika saygı duruşunda bulunduktan sonra hep birlikte İstiklal Marşı okudu. Burada da gruba özel bir dershanenin çatısına çıkan öğretmen ve öğrenciler de alkışlarla destek oldu. Gençler, hep birlikte tarihi yaya köprüsünden tekrar yürüyerek Emirgan Parkı önünde eylemlerini sonlandırdı.
CİHAN
<< Önceki Haber Liseli ve üniversiteli gençler Özgecan için eylem yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER