Lodos Marmara'da hayatı felç etti

Hızı 100 kilometreye kadar çıkan lodos, Marmara Bölgesinde dün hayatı felç etti. Şiddetli rüzgarın savurduğu bir motosikletli öldü, iki çocuk sobadan zehirlendi. Çatılar ve elektrik direkleri uçarken araçlar büyük hasar gördü. 4-5 metreyi bulan dalgalar nedeniyle deniz seferleri iptal oldu, uçaklar havalanamadı.

Lodos Marmara'da hayatı felç etti

Cuma akşamı başlayan lodos, hafta sonu İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki birçok şehri vurdu. Hızı saatte yer yer 100 kilometreye çıkan lodos nedeniyle dün 3 kişi hayatını kaybetti. Hava ve deniz ulaşımı da kuvvetli rüzgârdan olumsuz etkilendi. Marmara Bölgesi'nde birçok vapur ve deniz otobüs seferi yapılamadı. Türk Hava Yolları ise dün 29 seferi iptal etti, bugün 25 seferin yapılamayacağını duyurdu. Rüzgâr nedeniyle elektrik telleri koptu, bir işçi yaralanırken birçok araç yandı. Sahilde dalgalar 4-5 metreye çıkarken bazı vatandaşlar fotoğraf çektirip hafta sonunun keyfini çıkarttı. Lodosun dünkü bilançosu şöyleydi:

LODOS SAVURDU, MOTOSİKLETLİ  ÖLDÜ

Lodosun en etkili olduğu şehirlerden biri Bursa'ydı. Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan lodosun savurduğu motosiklet metro istasyonunun duvarına çarptı, asfalta düşen 47 yaşındaki sürücü Ali Cüneyt Saroz öldü. Kaza dün sabaha karşı Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Bankacı olan Ali Cüneyt Saroz yaklaşık 20 metre sürüklendi, metro istasyonu duvarına çarpan motosiklet parçalandı. Motosikletten fırlayan kasksız sürücü Ali Osman Saroz, başını asfalta çarparak olay yerinde öldü.

İKİ KARDEŞ SOBADAN ZEHİRLENDİ

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 16 yaşındaki Hacer ile kardeşi 14 yaşındaki Sinan Güneş, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetti. Hatice ve Duran Güneş çifti, dün sabah uyandıklarında sobanın olduğu odada yatan çocuklarını uyandırmak istedi. Çocuklarının tepki vermemesi üzerine 112 Acil'den yardım istendi. Eve gelen sağlık ekipleri iki çocuğun lodos nedeniyle sobanın bacasından çıkamayıp odaya sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüklerini belirledi.

HAVA VE DENİZ SEFERLERİ İPTAL

İstanbul'da kuvvetli lodos nedeniyle Eminönü-Üsküdar hattı hariç vapur seferleri yapılamadı. İDO, bugün tüm iç hat seferleri ile bazı dış hat seferlerini iptal ettiğini duyurdu. BUDO da bazı seferlerin yapılmayacağını açıkladı. Türk Hava Yolları (THY) dün 29 seferini iptal etti, bugün de İstanbul Atatürk Havalimanı çıkışlı 25 sefer yapılmayacak. Çanakkale'de etkili olan fırtına nedeniyle deniz ulaşımı felç oldu. Gelibolu, Bozcaada ve Gökçeada feribot seferleri de yapılamadı. Lapseki ve Çardak iskelelerinde 3 kilometreye yaklaşan araç kuyrukları oluştu.

ELEKTRİK TELLERİ KOPTU, 2 ARAÇ YANDI

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde elektrik telleri de şiddetli rüzgâr nedeniyle koptu. Tellerin birbirine çarpması sonucu çıkan kıvılcımlar, bir işyerinin önünde bakım için bırakılan iki otomobilin üzerine düştü. Bir anda otomobiller alev topuna döndü. Vatandaşlar evlerinden çıkardıkları hortumla alevlere müdahale ederken araçlar kullanılamaz hale geldi. Bursa'nın İnegöl ilçesinde de çatılar uçtu, elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi, yoldaki tabelalar ile çöp bidonları yerlerinden söküldü. İlçede devrilen elektrik direğinin yerine dikilen yenisine kablo çeken işçi Kadir Akyüz yüksek gerilim hattına kapılarak yaralandı.

ÇATI UÇTU, BİR ÇOCUK YARALANDI

İstanbul Esenler'de bir binanın çatısı şiddetli lodosa dayanamadı. Rüzgâr çatıyı tamamen söktü. Bu sırada sokaktan geçen bir kız çocuğunun üzerine çatıdan parçalar düştü. Yaralanan çocuk hastanede tedavi altına alındı. Sokaktaki bir araç kullanılamaz hale geldi, 4 araçta ise küçük çaplı hasarlar meydana geldi. Bina sakinlerinden Engin Durgun, “Gece ses geliyordu zaten. Baktık, ne olduğunu anlayamadık.” dedi.


<< Önceki Haber Lodos Marmara'da hayatı felç etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER