Londra'da binlerce protestocu 'Suriye'yi bombalamaya hayır' dedi


İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce kişi, bugün parlamentoda oylamaya sunulacak olan, hükümetin Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik ABD öncülüğündeki koalisyonun yürüttüğü hava saldırılarına katılmasına karşı bir araya geldi.

Başkent Londra'daki İngiltere parlamentosu önünde 'Stop The War Coalition' adlı sivil toplum kuruluşunun düzenlediği protesto gösterisinde, hükümetin planladığı hava saldırılarına tepki gösteren binlerce kişi 'Suriye'yi bombalamaya hayır' dedi. Basın açıklaması yapan sivil toplum kuruluşu üyesi Lindsey German, "Biz kısaca burada Suriye'yi bombalamayın demek için toplandık. Suriye'yi bombalayarak ülkeyi daha önce olduğundan bile daha kötü bir duruma getirmeyin" şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

İngiltere parlamentosundan ana muhalefet İşçi Partisi, İskoç Ulusal Parti (SNP) ve Yeşil Parti milletvekilleri de protestoda hazır bulundu. Protestoya katılan bir SNP milletvekili, "Rakka'da atılan bombalar birçok sivilin öldürülmesine neden oluyor. Şunun farkında olmalıyız; Bizim IŞİD'i hedefleyen bir savunma planımız yok. Eğer bombalamaya başlarsak daha çok sivilin ölmesine neden olacağız" dedi.

İngiltere'nin aşırı solcu partisi Respect'in eski Müslüman Başkan Yardımcısı Salma Yaqoop ise parlamento önünde toplananlara teşekkür ederek, "Buraya gelen sağduyulu, hoşgörülü, savaşa hayır ve 'benim adıma değil' diyen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Basın açıklamalarının ardından bir araya gelen protestocular, 'Suriye'yi bombalama' yazılı pankartlarla, yarınki oylamaya katılacak iktidar Muhafazakar Partisi ve ana muhalefet İşçi Partisi'nin genel merkez binalarına yürüdü. Yürüyüş sırasında 'Yazıklar olsun David Cameron', 'David Cameron duy sesimizi, daha fazla hava saldırısı istemiyoruz', 'Savaşa hayır' sloganları atıldı. Düzenlenen yürüyüş, olaysız sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Londra'da binlerce protestocu 'Suriye'yi bombalamaya hayır' dedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER