Londra'da halk sokakta: Demokrasinin sonu gibi...

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Pazar, Eylül 1 2019
İngiltere'nin Avrupa Biriği'nden çıkış (Brexit) tarihi olan 31 Ekim yaklaştıkça Brexit karşıtlarının protesto gösterilerine katılan kişi sayısı artıyor. Bugün Londra'da Başbakan Boris Johnson'a karşı çok sert pankartlar açıldı. Gösterilerde hangi mesajlar verildi?
İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın parlamentoyu tatil etme kararı, başta Londra olmak üzere onlarca şehirde eş zamanlı gösterilerle protesto edildi.

Başşehir Londra'da Başbakanlık ofisi "10 Numara" önünde toplanan on binlerce kişi, Johnson'ın İngiliz parlamentosunu beş hafta tatil etme kararı almasını protesto etti.

BORİS JOHNSON UTAN!

Öğlen saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan göstericiler, "Boris Johnson utan" sloganıyla Başbakanlık önündeki Whitehall Caddesi'ni trafiğe kapattı.

"Demokrasiyi savun, parlamentonun kapatılmasına diren", "Boris'i devir", "İngiliz halkı parlamentoyu seçti, Boris Johnson'ı seçmedi", "Brexit'i durdur, Boris'i durdur" yazılı döviz ve pankartlar taşıyan göstericilere, muhalefet partilerinden milletvekilleri de destek verdi.

İngiltere'de Londra'nın yanı sıra aralarında Manchester, Leeds ve Birmingham'ın da bulunduğu onlarca kentte eş zamanlı gösteriler düzenlendi.

"DEMOKRASİYİ SAVUNMAK İÇİN BURADAYIM"

43 yaşındaki İngiliz gösterici Mark, "Demokrasiyi savunmak için buradayım. Parlamentonun tatil edilmesine de demokratik irade olmaksızın dayatılacak anlaşmasız Brexit'e de karşıyım." dedi.

Bütün bunların İngiltere'deki anayasal problemi gösterdiğini belirten Mark, "Bu durum, yeni bir referandumla ya da genel seçimle de değişmeyecek. İngiltere'de anayasa çalışmaz halde. En başa dönüp milletvekillerini nasıl seçeceğimizi, büyük kararları nasıl tartışacağımızı düşünmeliyiz. Aksi takdirde İngiltere, onlarca yıl bölünmüş kalacak." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir