Londra'ya Türk Belediye Başkanı

İngiltere’nin başkenti Londra’nın Haringey ilçesine, Türk Belediye Başkanı seçildi. Uzun yıllardır Londra’da eczacı olarak çalışan Ali Gül Özbek, İşçi Partisi’nden Haringey’e halk oylamasıyla belediye meclis üyesi seçilmesinin ardından şimdi de belediye başkanı olmaya layık görüldü.

Londra'ya Türk Belediye Başkanı

Başkent Londra’nın kuzey bölgesinde, Türkiyeli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Haringey ilçesine, belediye meclisi üyelerinin oy birliğiyle eczacı Ali Gül Özbek, belediye başkanı olarak seçildi.

Alexandra Palace Palm Court binasında düzenlenen devir teslim töreniyle yeni görevine atanan Ali Gül Özbek yaptığı konuşmada, kendisini destekleyen herkese teşekkür ederek, görevine daha güçlü bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Geçen yıl seçilen belediye başkanı Jennifer Mann’dan görevi devralan Özbek, konuşmasına şöyle devam etti: “Geçen yıl burada Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım. Görevim boyunca Belediye Başkanım Jennifer Mann’dan birçok şey öğrendim. Zor zamanlardan geçiyoruz. Ekonomik eşitlik, yaşadığımız dünyanın ve ulusumuzun geleceği hakkında her yerde bir sorunla yüzleşiyoruz. Buraya ailemle ilk geldiğimde, sadece etik olarak değil kültürel, maddi ve manevi olarak da kendi değerlerimizi paylaşacağımız, farklılıklarımızı kabul edecek bir yer aradık. Buradan daha mükemmel bir yer daha bulamazdık. Bu belediyede harika insanlarla tanışma şansına eriştim. Burada neşeli bir hayatı beraber kurmaya çalışıyoruz. Aileme ve beni destekleyen herkese teşekkür ederim.”

“TOPLUM İLE BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIM”

Devir teslim törenin ardından Türk basınına da konuşan yeni belediye başkanı, önümüzdeki yıl içerisinde ilçesinde yaşayan vatandaşlar ile belediyesi arasında köprü görevi üstleneceğini söyledi.

Özbek, “Biz sadece halk ile belediyeler arasında köprü görevi yaparız. Bizim sihirli bir sopamız yok bugün alıp, yarın hemen yapalım. Ben toplumum olduğu sürece varım. Toplumun olmadığı yerde ben yokum. Ben toplumuma sonuna kadar saygı duyuyorum. Onlarla varım. Onlar isterse beni yarın aşağı indirir. İsterlerse daha yukarılara gönderirler. Onların isteklerine cevap vermek, onlara layık olmak benim için şereftir.” ifadelerini kullandı.

İngiltere’de kentlerin ilçelerindeki belediye başkanlığı görevi bir yıl sürüyor.

Yerel yönetimlerde belediye başkanlığı seçimi belediye meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle karar verilirken, büyükşehir belediye başkanları 4 yılda bir yapılan halk oylamasıyla göreve getiriliyor.

ALİ GÜL ÖZBEK KİMDİR?

Kahramanmaraş doğumlu Ali Gül Özbek, Türkiye’de İnönü Üniversitesi Kimya bölümünü bitirdi. 1992’den beri Londra’da yaşayan Özbek, İngiltere’de de Portsmouth Üniversitesi’nde Eczacılık fakültesinden mezun oldu.

2007’den bu yana kendi açtığı Med Chem Eczanesi’ni işleten Özbek, ilk olarak 2013 yılında İşçi Partisi’nden belediye meclis üyesi olarak Haringey Belediyesi’ne seçilmişti.

Muhabirajans
Foto: telgraf.co.uk
<< Önceki Haber Londra'ya Türk Belediye Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER