Fenerbahçe Luiz Adriano'yu şaşırttı

Fenerbahçe'de yabancı forvet arayışlarında tüm dikkatler Luiz Adriano üzerine yoğunlaştı.

Fenerbahçe Luiz Adriano'yu şaşırttı

Brezilyalı golcüye imza parası hariç yıllık 4,5 milyon euro önerildi. Menajeri, Türkiye’deki bağlantılarını arayıp ‘mali araştırmada’ bulundu. Müthiş teklife hem şaşırdılar hem de kabul edeceklerinin sinyalini verdiler.

Transferin tartışmasız en hareketli takımı olan Fenerbahçe'de yabancı forvet arayışlarında tüm dikkatler Luiz Adriano üzerine yoğunlaştı.

Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'te forma giyen Brezilyalı yıldız için Sarı-Lacivertliler tam anlamıyla bir serveti gözden çıkarmış durumda. Transferi tam yetkili olarak sürdüren sportif direktör Giulliano Terraneo, sambacıya yıllık 4,5 milyon eurodan 5 yıllık sözleşme önerirken, bu 5 yıla bölünmek üzere 7,5 milyon euro da imza parası teklif etti.

SIRA KULÜPLERE GELDİ

Adriano bu teklifi oldukça cezbedici, bir o kadar da şaşırtıcı buldu. Oyuncunun menajeri de Türkiye’deki bağlantılarıyla irtibata geçip Fenerbahçe'nin mali durumunu soruşturdu. Yaptığı görüşmelerde de “Fenerbahçe’nin bu kadar parası var mı” ifadesini kullanarak bir anlamda hem gelen teklif karşısındaki şaşkınlıklarını hem de Türkiye'ye gelmeye sıcak baktıklarını dile getirmiş oldu. Bir başka deyişle iş kulüpler arasındaki pazarlığa kaldı.

SHAKHTAR YÜKSEK UÇTU

Kanarya, oyuncunun bonservisini almak için de girişimlerini sürdürüyor. Shakhtar'dan yılda yaklaşık 2 milyon euro kazanan Adriano, 6 ay sonra bitecek sözleşmesini uzatmak istemiyor. Lucescu’nun kulübü bunu bildiği için oyuncuyu istemeyerek de olsa para kazanarak elden çıkarmanın hesabı içinde. Ancak ocak ayında mukavelesi bitecek olan sambacı için kapıyı 10 milyon eurodan açması, Fenerbahçe’nin tepkisini çekti. Daha makul bir ücret için görüşmeler sürüyor.

SON İHTİMAL OCAK FORMÜLÜ

Fenerbahçe'nin Adriano'nun bonservisi konusunda Shakhtar ile uzlaşamadığı takdirde bir B planı da var: Futbolcuyla sözleşme yapıp, ara transferde bonservissiz olarak kadroya katmak. Ancak öncelikli hedef hemen Sarı-Lacivertli formayı giydirmek. Adriano’yu Milan ve Juventus da istiyor. Uzak Doğu’dan da talipleri var. Sportif direktör Terraneo bu işle özel olarak ilgileniyor.

NOTLAR...

- Luis Adriano, geçen sezon Shakhtar formasıyla 33 resmi maça çıktı. 2 bin 679 dakika sahada kalıp 21 kez rakip fileleri havalandırdı.

- Ad­ri­ano, Shakh­tar ile 6 lig şam­pi­yon­lu­ğu, 1 Av­ru­pa Li­gi ku­pa­sı, 4 Uk­ray­na Ku­pa­sı ve 5 Sü­per Ku­pa şam­pi­yon­lu­ğu ya­şa­dı. Top­lam­da 16 ku­pa kal­dır­dı.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Fenerbahçe Luiz Adriano'yu şaşırttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER