Lütvi Mestan, Türkiye lehine casusuluk iddialarını yalanladı


Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nden (HÖH) ihraç edilen eski parti lideri Lütvi Mestan, Sofya'da düzenlediği basın toplantısında Türkiye lehine casusluk iddialarını yalanladı. Mestan, partiden ihraç edilmesinden hemen sonra Türkiye Büyükelçiliği'ne daha önce belirlenmiş randevusu nedeniyle gittiğini belirtti.

Mestan, "Casusluk iddialarına karşı medya veya başka şahıslar olsun dava açmaya hazırım." dedi. Basın toplantısına Mestan'a milletvekilleri Hüseyin Hafızov ve Aydoğan Ali ile Kırcali Eski HÖH İl Başkanı Bahri Ömer de eşilik etti.

Partiden ihraç edilme sürecini anlatan Mestan, "22 Aralık'da bir aracı vasıtasıyla bana telefon edilerek günün sonuna kadar istifam istendiği aktarıldı. Saat 19'da ise devlet korumalarının benden alındığı söylendi. Ben de hemen Cumhurbaşkanı Plevneliev'e telefon açtım. Korumamın neden alındığını sordum, o da bu konuda haberi olmadığını ve bir gün sonra net cevap verebileceğini söyledi. Benim sorum; 'o geceyi nasıl güvende geçirebilirim ve Türk elçiliğine nasıl gidebilirim' idi. Daha sonra Türk Büyükelçiliği'ne onlara ait araçla gittim. Ve orada kendi ve ailemin güvenliğinin organizasyonunu yaptım. 2 gece Sofya dışında tanıdık bir arkadaşlarda kaldım." diye konuştu.

"RUS MAYININA BASTIM"

Partiden atılmasına rağmen siyasette kalıp fikirlerini savunacağını belirten Mestan, partiden ihraç edilmesini 'Rus mayınına bastım' sözleriyle anlattı. Rusya uçağının düşürülmesiyle ilgili mecliste okuduğu ve ihracına sebep olan deklarasyona da değinen Mestan, "Ben bunu HÖH Fahri Başkanı (Ahmet Doğan) ile istişare etmedim, çünkü tepki çekecek bir şey olmadığından emindim. Türkiye'yi destekleyen bu deklarasyon aslında NATO'yu destekliyordu. Ahmet Doğan'ın bu deklarasyondan sonra takındığı tavrı anlayamadım, fakat Doğan bundan sonra gözümden düştü. Bulgaristan'ın geleceği Rusya'ya değil, AB ve NATO'ya bağlıdır." dedi.

TÜRKİYE'NİN MÜDAHİL OLMASI BULGARİSTAN'DA RAHATSIZLIK OLUŞTURDU

Lütvi Mestan, ihraç edilme esnasında Türk Büyükelçilği'ne sığınmış ve bunu kendisi 'kendi güvenliğini teminat altına almakla' izah etmişti. Başbakan Boyko Borisov ise gece yarısı kendisini Ahmet Davutoğlu'nun aradığını ve Mestan'a destek vermesini istediğini aktarmıştı. Borisov, bir başbakan olarak partilerin iç politikasına karışamayacağını söylediğini belirtmişti.

Bulgar medyası ise Türkiye'nin Büyükelçi Süleyman Gökçe vasıtasıyla ülkenin iç siyasetine müdahil olduğunu ve bunun rahatsızlığa yol açtığına dair yorumlara ağırlık veriyor. Bulgar medyasında HÖH Onursal Başkanı Ahmet Doğan da 'basireti' dolayısıyla övülüyor. Dışişleri Bakanı Dimitır Mitov, ülkenin içişlerine karışmaması konusunda Büyükelçi Gökçe'yi uyardığını açıkladı.

Lütvi Mestan, Ocak 2013'te HÖH'ün Genel Başkanı seçilmişti. Mestan, bizzat Ahmet Doğan tarafından bu göreve getirildi. Mestan'ın görevi devraldığı 19 Ocak'da düzenlenen partinin 8. Olağan Kurultayı'nda, kürsüde konuşan Ahmet Doğan, Oktay Enimehmedov tarafından kurusıkı tabancayla saldırıya uğramıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Lütvi Mestan, Türkiye lehine casusuluk iddialarını yalanladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER