LYS başvuruları ne zaman başlıyor?

2015 Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuruları ne zaman başlıyor?

LYS başvuruları ne zaman başlıyor?

2015 Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvurular, 8 Nisan'da başlayacak, 21 Nisan'da sona erecek.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'lere başvurabilecek. LYS'lere başvuruları 8-21 Nisan tarihleri arasında alınacak, süre uzatılmayacak. LYS başvuruları internet aracılığıyla bireysel olarak aday işlemleri sisteminden (ais.osym.gov.tr ) veya herhangi bir başvuru merkezinden yapılabilecek. Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapan adaylar, 3 TL başvuru hizmeti ücreti ödeyecek.

Adaylar; Akbank'ın ATM, tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla, Halk Bankası ve Ziraat Bankası'nın ATM ve internet bankacılığı aracılığıyla, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Türk Ekonomisi Bankası'nın tüm şubeleri ile internet bankacılığı aracılığıyla ve tüm PTT işyerlerinden sınav ücretini yatırabilecek. Adaylar, sınav ücretini ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ödemeler" alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırabilecek.

Adaylar, başvuru işlemlerini yaptıktan sonra sınava ilişkin bilgilerini (sınav merkezi tercihi vb.), başvuru süresi içinde ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile değiştirebilecek. Başvuru süresi tamamlandıktan sonra bu bilgilerde değişiklik yapılamayacak.

Başvuru işlemleri, bir başvuru merkezinden başvuru yapacak adaylar için 21 Nisan Salı günü mesai saati bitiminde; internet aracılığıyla bireysel başvuru yapacak adaylar için 21 Nisan Salı günü saat 23.59'da sona erecek. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacak. Sınav ücreti ödenmeyen başvurular geçersiz sayılacak, adayların bina/salon atamaları yapılmayacak ve bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecek. Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 22 Nisan Çarşamba mesai saati bitiminde; ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ödemeler" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 22 Nisan Çarşamba günü saat 23.59'da sona erecek.
<< Önceki Haber LYS başvuruları ne zaman başlıyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER