'LYS öncesi aileler öğrenciyi rahatlatıcı ve ümitlendirici olmalıdır'


Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesi eğitimciler, öğrencilerin ve ailelerin sınav öncesi ve sınav günü yapması gerekenleri anlattı. FEM Dershaneleri Elazığ Şubesi öğretmenlerinden Harun Yavuz, 13-14 ve 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak sınavla ilgili, "Aileler öğrenciyi rahatlatıcı ve ümitlendirici olmalıdır. Bu da öğrencinin hislerine ortak olmakla olur." dedi.

Sınav öncesi cep telefonu, bilgisayar ve televizyon gibi elektronik cihazlardan uzak durulması gerektiğini belirten Yavuz, "Sakin ve huzur bulacağınız ortamlarda son hazırlıklar yapılmalıdır. LYS sınavları öncesi çözülen denemeler irdelenmeli eksik ve hatalar telafi edilmelidir. Özellikle öğrencilerimiz çözemedikleri soruları arkadaşları veya öğretmenleri ile çözme yoluna gitmelidir. Son hafta da gerçek sınavın provası olan deneme sınavları çözülmelidir. Bu şekilde yapılan bir çalışma sınav öncesi daha sağlıklı olur." tavsiyesinde bulundu.

LYS öncesi öğrenci ve ailelere uyarılarda bulunan Yavuz, şunları ifade etti: "Sınavdan gün bir önce sınav yeri mutlaka görülmelidir. Sınavdan önce sakin gürültüden uzak yerlerde fazla yorulmadan aile bireyleri veya arkadaşlarınızla zaman geçirebilirsiniz. Sınavdan bir önceki günü normal bir akşam gibi geçirmeli akşam hafif rahatsız etmeyen yemekler tercih edilmelidir. Uyumadan aile bireyleri ile bir süre sohbet etmeli ve sınav sabahı erken uyanıp duş aldıktan sonra kahvaltı mutlaka yapılmalıdır. Aileler öğrenciyi rahatlatmalıdır. Öğrencinin hislerine ortak olmalıdır. Farklı motive edici ve moral verici cümlelerle öğrenciyi sıkmadan ona güvendiği hissettirmelidir."

LYS maratonunun ikinci haftasının Ramazan ayına denk geldiğini hatırlatan Yavuz, "Sınavların bir kısmı Ramazan ayının ilk haftasına denk geldiğinden öğrencilerimiz sınava etkisi olur diye tedirgin olmasınlar. Kendilerini hangi şartlarda daha rahat hissedecekler ise o şekilde davranıp sınava girmelidirler." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber 'LYS öncesi aileler öğrenciyi rahatlatıcı ve ümitlendirici... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER