LYS Türkiye ikincisi Furkan'ın ailesi: Başarıları onu hiç şımartmadı


Lisans Yerleştirme Sınavında(LYS) büyük bir başarı göstererek MF-1, MF-2, MF-3 puan türlerinde Türkiye ikincisi ve MF-4 puan türünde Türkiye dördüncüsü olan Yıldırımhanlı Furkan Merdan'ın ailesi oğullarının başarılarının kendisini hiçbir zaman şımartmadığını söyledi.

Merdan, geçtiğimiz yıl TUBİTAK tarafından Antalya'da yapılan Matematik Olimpiyatında Türkiye birincisi olurken daha önce ise çeşitli kentlerde yapılan Matematik Olimpiyatlarda bronz ve gümüş madalya alarak Mersin'in gururu olmuştu. Merdan, Balkan Matematik Olimpiyatında da altın madalya kazandı. Bu yılki YGS sınavında da il birinciliğini kimseye kaptırmayan Merdan, Dünya Matematik Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek 6 kişilik milli takımda yer alıyor. Olimpiyat çalışmalarını Ankara'daki TUBİTAK kampında sürdüren Merdan mutluluğunu ailesi ile paylaştı.

Oğlunun başarıları ile gurur duyduğunu belirten Baba Nurullah Merdan, Furkan'ın ilkokuldan bu güne eğitim hayatında hep disiplinli ve başarılı bir öğrenci olduğunu belirtti. Oğlunun emeklerinin karşılığını aldığını vurgulayan Baba Merdan "İlkokuldan liseye kadar emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Anne Fetanet Merdan ise oğlunun yıllardır elde ettiği bunca başarılara rağmen hiçbir zaman şımarmadığını vurguladı. Oğlunun mütevaziliğinin kendilerini ayrıca sevindirdiğini anlatan Anne Merdan, "Hem oğluma hem de onun terbiyesinde emeği olan öğretmenlerine her zaman duacıyız." şeklinde konuştu.

Furkan Merdan ise inanarak, hedefini erken belirleyip, düzenli ve sürekli çalışmanın karşılığını aldığını ifade etti. "Bu başarıyı elde etmemde hiçbir fedakarlığı esirgemeyen ve dualarıyla hep yanımda hissettiğim aileme, her türlü imkanı sunan Özel Yıldırımhan Okulları ve FEM Dersaneleri öğretmen ve idarecilerine, iyi bir ekip olan dönem arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" diyen Merdan sözlerine şöyle devam etti: "Unutulmaması gereken önemli bir konu da şu: Başarı her ne kadar bireysel görünse de aslında bir takım işidir. Başarıda ben öne çıksam da, il ve Türkiye derecesi yapan dönem arkadaşlarımın bu başarı da büyük katkısı var. Kendilerini teşekkür ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber LYS Türkiye ikincisi Furkan'ın ailesi: Başarıları onu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER