LYS Türkiye ikincisi Merdan: Bilkent matematiğe gitmek istiyorum


Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) MF-1, MF-2 ve MF-3 puan türünde Türkiye 2.'si Muhammet Furkan Merdan, hedefinin Bilkent Üniversitesi Matematik Bölümü olduğunu söyledi. Merdan, "İlk 10'a girmeyi bekliyordum. Tabii bu biraz değişik oldu." dedi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan LYS MF-1, MF-2 ve MF-3 puan türünde Türkiye 2'incisi olan Muhammet Furkan Merdan, hedefinin matematik okumak olduğunu belirtti.

Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi ve FEM Dershanesi öğrencisi olan Merdan, ikincilik haberinin ardından şu açıklamaları yaptı: "Mersin'de Özel Yıldırımhan Fen Lisesi'nde okuyorum, aynı zamanda FEM Dershanesi'ne gidiyorum. Mersin'de sınava girdim, MF-1, MF-2 ve MF-3 alanında Türkiye ikincisi oldum. Aileme, okuldaki ve dershanedeki öğretmenlerime teşekkür ediyorum yardımlarından ve desteklerinden dolayı. Heyecanlıyım. Çalışmanın sırrı tabi çalışmak. Çalışmadan bir şey yapılmıyor. Öğrendim, çalıştım sıkıntısız bir şekilde atlattım. Yani ilk 10'a girmeyi bekliyordum. Ben Bilkent Matematiğe gitmek istiyorum. Çok yüksek bir hedef değil. Daha önceden hep matematik çalıştım, matematik olimpiyatçısıyım. Şimdi de TÜBİTAK takımına girdim. Yani matematiğe ilgi duyuyorum. Öğrenmeyi seviyorum. Hayatım boyunca da akademik çalışmalar matematik olsun, fizik olsun, yahut psikoloji de olabilir. Ama hep bilimsel çalışmalar yapmak istiyorum. Tabi matematik benim için biraz daha öncelik. İlkokul hocama, altıncı sınıftan beri Özel Yıldırımhan Koleji'ne, dördüncü sınıftan beri de FEM, Anafen dershanelerine gidiyorum. Oradaki bütün hocalarıma, öğretmenlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Okuluma ve dershaneme de olimpiyat çalışmamdaki LYS çalışmamdaki desteklerinden, burslarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber LYS Türkiye ikincisi Merdan: Bilkent matematiğe gitmek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER