LYS'deki o iddia Meclise taşındı

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, bu yılki Lisans Yerleştirme Sınavında ( LYS) öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin iddiası olan hatalı soruları meclis gündemine taşıdı. Usluer, ÖSYM’nin hata yapma konusunda birinciliği kimseye kaptırmadığını söyledi.

LYS'deki o iddia Meclise taşındı

Video: Arşiv

CHP PM üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, yaptığı açıklama da, öğrencilerin ve velilerin çocukların geleceği için odaklandığı bir sınavda her yıl hataların yapılıyor olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bu tür hataların gençlerin hayatlarına mal olacağını ve hayal ettikleri eğitim ve iş yaşamına erişmek için çabalarının boşa çıktığını ve yine bu gençlerin eğitim sistemine güvenlerinin kalmadığını ifade etti.

Usluer, sınavın hemen ertesinde öğrenci velilerinden soruların hatalı olduğuna dair telefonlar aldığını bunun üzerine kendilerinin de sorular üzerinde çalıştıklarını ve hataları gördüklerini kaydetti.

ÖSYM tarafından hazırlanan Kimya testinde, önceki yıllarda yaşanan şifre skandalına benzer algoritmik sıralamaların olduğu, şifreyi bilenlerin hiç kimya” bilmeseler dahi soruları rahatlıkla cevaplayabileceklerinin konunun uzmanları tarafından iddia edildiğini anlatan Usluer, “Kimya testinde 10 sorunun tümünün aynı algoritmaya göre sıralandığı, soruların çoğunluğunun cevabının E şıkkı çıktığı ayrıca iddia edilmektedir. Bu çok büyük bir skandal” dedi.

HATA KABUL EDİLEMEZ BİR SINAV

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a konuyla ilgili sorular yönelttiğini ve hataların düzeltilip düzeltilmeyeceğini sorduklarını söyleyen Usluer, şöyle dedi:

“Sayın Bakan’ın cevabını bekliyoruz. Onu da kamuoyu ile paylaşacağız. Umuyoruz ki bu çocukların hayalleri yıkılmaz ve hatalar bir şeklide telafi edilir. Gönül isterdi ki güvenilir, şeffaf sınavlar yapılsın. Bizler bu gençlerin geleceğini teminat altına almak zorundayız ve bu hataların düzeltilmesi için elimizden geleni yapacağız. Mecliste yürüttüğümüz mücadeleyi her yerde ve hep birlikte yürütmek zorundayız. LYS bu ülkede öğrencilerin en çok önemsediği sınavlardan biridir ve hata kabul edilemez bir sınavdır. Fakat ÖSYM hata yapma konusunda birinciliği kimseye vermiyor maalesef. Düşünün bütün bir öğrencilik hayatında bu sınavda başarılı olmak için çaba sarf eden bir çocuk böyle bir haksızlık karşısında nasıl hisseder? Çocuklarımızın geleceği ile oynuyorlar.”

MuhabirAjans
<< Önceki Haber LYS'deki o iddia Meclise taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER