[M. Ertuğrul İncekul] Gençleri duyuyor muyuz...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mayıs 11 2021
Kendi yankı odamızdan çıkıp çocuklarımız ne diyor ?, gençler ne diyor? duyuyor muyuz? Biz ve onlar hangi evrendeyiz kulak veriyor muyuz?
M. Ertuğrul İncekul- Samanyoluhaber.com
Gençleri duyuyor muyuz...
Kendi yankı odamızdan çıkıp çocuklarımız ne diyor ?, gençler ne diyor? duyuyor muyuz? Biz ve onlar hangi evrendeyiz kulak veriyor muyuz?
Günümüz digital ve iletişim çağında gençlerle iletişim kurabiliyor muyuz? Kendilerine teknolojinin sesi ile, çağın dili ve argümanları ile seslenebiliyor muyuz?
Bizim kurduğumuz düzen bu! İçinde yaşadığımız evren bu! Ya sev ya terket mi diyoruz yoksa! Bizim sohbetlerimiz, konuştuklarımız onların ilgisini çekiyor mu? Okuduğumuz kitapları gençler anlıyorlar mı? Yoksa sadece al bunları, anlamasan da oku şifa olur mu diyoruz?
Genelde hatalarımızla yüzleşmeyi, çağımızla yüzleşmeyi, kendimizle yüzleşmeyi pek sevmeyiz. Hep iyi ve kusursuz gibi kabul etmeyi seçeriz.Bu davranış da insanın doğasında vardır. Araştırmacılar buna “doğrulama önyargısı” (confirmation bias) demişler. İnsan hoşuna gidenleri seçer ve öğrenir. Bunu yaparken bazı “metotlar” izler. Seçmeci bir yöntemle bazı şeyleri unutur, bazılarını hatırlar; haklı yanlarını abartır, haksız eylemlerini yok gibi sayar – veya “yanlış oldu” der. Ötekinin kötü davranışları ise kötü niyetinin kanıtı sayılır. Hoşa giden şeyleri dile getiren kaynaklara başvurur, örneğin “doğruları” yazan kendi gazetesini izler. Sonunda inancı hep “doğrulanır”.
Sosyal medya kullanımında tamamen yasakçı davranan ebeveynler hala var mı bimiyorum.. E-dünya günümüzün bir gerçeği ,gençlerin evreni, mabedi burası. 24 saat e-dünya'ya ulaşımları var. Birçok ihtiyaçlar buradan gideriliyor.
İngiliz Times gazetesinin aktardığı araştırma sonuçlarına göre, sosyal medya gençlerin ak
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


