[M.Ertuğrul İncekul] Kötülüğün Sıradanlığı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 12 2021
Türkiye’deki kötülük rejimi en son, 4.evre kanser hastası olan eğitimci Ayşe Özdoğan'ı göz göre göre adeta ölüme, hücre hapsine gönderdi.
M. ERTUĞRUL İNCEKUL- SAMANYOLUHABER.COM
Siyaset Bilimci Hannah Arendt'in kitabına da ismini veren kötülüğün sıradanlığı tüm dünyayı kapsamış durumda.
Ben-Gurion'un ifadesiyle "Dünyanın bütün uluslarına Nazilerin milyonlarca insanı sırf Yahudi oldukları için ve bir milyon bebeği de sırf Yahudi bebekler olarak dünyaya geldikleri için öldürdüklerini göstermek istiyoruz." Ya da "Dünya kamuoyunun, Avrupa'nın altı milyon Yahudisinin yıkımından sadece Nazi Almanyası'nın sorumlu tutulamayacağını anlamasını istiyoruz. Bu nedenle, Dünya uluslarının bunu anlamasını ve utanç duymasını istiyoruz".
Türkiye’deki kötülük rejimi en son, 4.evre kanser hastası olan eğitimci Ayşe Özdoğan'ı göz göre göre adeta ölüme, hücre hapsine gönderdi. Eşi hapishanede olan Ayşe Özdoğan'ın küçük oğlu Burak da sahipsiz kalmış oldu. Kötülük bu kadar sıradanlaşmamalıydı. İlk kez bir mağdurun sesi bu kadar geniş ülke sathına yayıldı. Kimliğine bakmaksızın, değişik kesimlerin sahip çıktığı, kısa bir ömür biçilen hasta bir kadıncağızın karşısında vicdanlar bu kadar lal kesilmemeliydi !
Bu kötülükler tüm dünyaya duyurulmalı, on yıllar geçse de insanlık bu utancı duymalı. Sadece Ayşe'ler değil, bu dönemin kötülüklerine, utancına maruz kalan herkesin sesini duyurmak, çığlıklarına ortak olmak vazifemiz olsa gerek. Başkalarının acılarını, kimliklerine bakmadan duyabildiğimiz ölçüde insanız.
Turkey Tribunal ( Türkiye Mahkemesi)'in Cenevre’de gerçekleştirdiği vicdan yargılamalarına katılan hakimlerin bazıları, sanıklara uygulanan işkenceleri ve dramatik hikayeleri dinleyince , yemek yemek istemediler. Bazı sanıkları dinlerken gözyaşlarına hakim olamadılar.
Kötülük bulaşıcı bir illet, iyilik de hemen yayılan bir iksir. Kötülüğün sıradanlaşmasında ise hepimizin az ya da çok payı var. Bazen neme lazımcılığımız, bazen acılardan ira
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!10.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







