[M.Ertuğrul İncekul] Mağdura kimlik sormak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 26 2022
Öfkelerimiz, hırs ve kıskançlıklarımız tüm kötülükleri sıradanlaştırıyor. Türkiye’de yaşananlar ve zulüm rejiminin sorumsuzca ve cahilce sürdürdüğü hukuksuzluğun, kanun tanımazlığın altında yatanda bu aslında. Bitmeyen bir kin, öfke, kara cahilane hırs, doymayan bir bencillik, kıskançlık ve yetmezlik duygusu.
M.ERTUĞRUL İNCEKUL
Öfkelerimiz, hırs ve kıskançlıklarımız tüm kötülükleri sıradanlaştırıyor. Türkiye’de yaşananlar ve zulüm rejiminin sorumsuzca ve cahilce sürdürdüğü hukuksuzluğun, kanun tanımazlığın altında yatanda bu aslında. Bitmeyen bir kin, öfke, kara cahilane hırs, doymayan bir bencillik, kıskançlık ve yetmezlik duygusu.
Cumhuriyet “erdemlilerin yönetimi” veya “cumhuriyet fazilettir” ya da “ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” gibi sözler slogandan ileriye gitmiyor, eylem ve söylemler tutmuyor. Örnekleri bulmakta zorlanmayız bugün Türkiye’sinde; YARSAV gibi bir kurumun başında Vaclav Havel İnsan Hakları Ödüllü Murat Arslan’ı, Cumhurbaşkanı’na hakaretten 10 yıl hapse mahkum etmek nasıl bir garabettir?
Sedat Laçiner gibi Türkiye’nin en önemli stratejist ve en genç profesörlerinden birisini , Davos Ekonomik Forum tarafından Genç Global Lider ödülü verilen, onlarca kitap ve yüzlerce uluslarası makale sahibi bir bilim insanını hapislerde çürütmek ne ile izah edilebilir?
Bana göre Türkiye’nin ve belki de dünyanın en iyi tefsirlerinden birisini yazan, Kuran’ın en iyi İngilizce çevirilerinden birisini yapan, yaşantısı ile sahabeyi hatırlatan, onlarca kitap yazmış, Siyasal İslam’ın ideologlarından birisi olan, kıymetli bir ilim adamı Ali Ünal’ı üç kez müebbet hapisle yargılamak hangi köhne zihniyetin eseridir?
Osman Kavala gibi iş dünyasında marka olmuş, insan hakları savunuculuğunda çok önemli çalışmalara imza atmış bir aktivisti, AHİM kararlarına rağmen içeride tutmak ne yaman bir çelişkidir?
Bu örneklerden yüzlerce verebiliriz. Türkiye’nin en iyi gazetecilerini, akademisyenlerini, işadamlarını, yargı ve emniyet mensuplarını, askerlerini basit ve uydurma gerekçelerle yargılayan ve hapislerde çürüten bir zihniyet ç
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!4.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...5.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!
6.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'7.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı8.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'9.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı10.Rusya askeri hedeflerinden vazgeçmeyecek ve Batı

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








