Maas ABD'yi uyardı
⏱ Okuma Süresi 4 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 11 2020
Paylaş
X Post
Moskova’da Rus mevkidaşı Lavrov ile bir araya gelen Maas, Kuzey Akım 2 boru hattına ilişkin ABD yaptırım tehdidinin “yanlış yol” olduğunu söyledi. Lavrov da, yaptırımların uluslararası hukukun ihlali olacağını kaydetti.
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas koronavirüs pandemisinin başlangıcından beri ilk kez Rusya'yı ziyaret etti. Heiko Maas, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Moskova'da bir araya geldi. Güncel gelişmeler ile ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, her iki bakan da Kuzey Akım 2 boru hattı nedeniyle ABD’nin yaptırım tehditlerine tepki gösterdi.
Almanya Dışişleri Bakanı Maas, ABD'nin Kuzey Akım 2 boru hattı ile ilgili tehditlerine ilişkin olarak, “Hiçbir ülkenin Avrupa Birliği’ne enerji politikalarını dikte ettirmeye hakkı yok ve hiçbir ülke bunu başaramaz” diye konuştu. Maas “Müttefikler arasında yaptırım tehditlerinin kesinlikle yanlış yol” olduğunu belirtti.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da, yaptırım uygulamanın uluslararası hukuku ihlal edeceğini Rusya’nın açıkça dile getirdiğini vurguladı. Kuzey Akım 2 boru hattı projesinin tamamlanması gerektiğinin altını çizen Lavrov, bunun yakın zamanda gerçekleşeceğini ifade etti.
Rus doğal gazını Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya ulaştırması planlanan Kuzey Akım 2 boru hattı projesine ABD, Avrupa’nın enerji alanında Rusya’ya bağımlı geleceği gerekçesiyle karşı çıkıyor. ABD, geçen ay Kuzey Akım 2 boru hattının yapımında yer alan şirketlere yaptırım uygulanabileceğini açıklamasına Avrupa Birliği tepki göstermişti.
Maas Belarus'a yaptırımları gündeme getirdi
Maas ile Lavrov’un görüşmesinde gündeme gelen konulardan biri de Belarus’taki tartışmalı devlet başkanlığı seçimleri oldu. Maas, basın toplantısında, Belarus’a yaptırımlar konusunda Avrupa Birliğ’nin derhal karar vermesi gerektiğini belirtti. Belarus geçmişte “doğru istikamette adımlar attığı için” uygulanan cezai yaptırımların kaldırıldığını belirten Heiko Maas, buna Minsk yönetiminin siyasi tutukluları serbest bırakmasını örnek gösterdi.
Almanya Dışişleri Bakanı ancak Avrupa Birliği olarak geçen gün ve haftalarda yaşananların ışığında “aldığımız bu kararları yeniden ve çok çabuk bir biçimde gözden geçirmemiz gerekip gerekmediğini değerlendirmeliyiz” diye konuştu. Maas gözaltına alınan göstericiler ve basın temsilcilerinin de derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.
Maas: Mahkemeden çıkacak kararı bekliyoruz
Almanya Dışişleri Bakanı, Berlin'de geçen sene öldürülen ve Berlin ile Moskova arasında krize neden olan Gürcü vatandaşı konusuna da değindi. Alman hükümetinin bu konuyla ilgili daha sonraki adımlar için devam eden davanın sonucunu bekleyeceğini belirten Maas, olayda Rusya'nın parmağı olduğu iddialarıyla ilgili olarak, böyle bir durumun tespiti halinde Almanya'nın bu konuda tekrar tepki vereceğini belirtti.
Geçen yıl ağustos ayında Gürcü vatandaşı Çeçen kökenli eski bir komutanın Berlin’deki bir parkta öldürülmesi iki ülke arasında krize neden olmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Borsayı Sarsacak İddia: Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve Eşinden Milyarlık Hisse Vurgunu Mu?2.AKP İçinde Milyarlık Borsa Depremi: Şamil Tayyar'dan Fatma Betül Sayan Kaya'ya Sert İstifa Çağrısı3.Fithc'den Türkiye'ye Dolar Uyarısı! Ne zaman 60 Lira Olacak?4.Borsada Fon Vurgununa Dev Darbe: 46 Şirket, 18 Fon ve 42 Kişinin Malvarlığı Donduruldu!5.Adem Yavuz Arslan’dan Muhsin Yazıcıoğlu Dosyasında F-4 Şüphesi: Radar Kayıtları, İz Türbülansı ve Yanıtsız Kalan Sorular
6.Cumhur İttifakı’ndan Fon Skandalı Çıkışı: MHP’li İsmet Büyükataman’dan Sinyal Gibi Açıklama!7.Erdoğan’dan Fon Kararı: Sistemde 1 Milyon Kadar Olan Rakamlar Ödenecek!8."Gözaltındayken İstifa Etsin Diye Baskı Yaptılar": CHP'li Belediye Başkan Yardımcısından Zehir Zemberek Açıklamalar9.Veli Ağbaba Yoğunbakıma kaldırıldı10.Ankara'daki Polis İntiharı Siyaseti Hareketlendirdi: İmamoğlu’ndan İktidara 'Sefalet Maaşı' Eleştirisi

HARUN TOKAK

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER

Borsayı Sarsacak İddia: Eski Bakan Fatma Betül Say...

AKP İçinde Milyarlık Borsa Depremi: Şamil Tayyar'd...

Fithc'den Türkiye'ye Dolar Uyarısı! Ne zaman 60 Li...

Borsada Fon Vurgununa Dev Darbe: 46 Şirket, 18 Fon...

Adem Yavuz Arslan’dan Muhsin Yazıcıoğlu Dosyasında...







