Maaş alamadıkları için eylem yapan SİDEMİR işçilerine biber gazlı müdahele


Üretimi duran ve işten çıkarılan Sivas Demir Çelik Fabrikası(SİDEMİR) işçileri, ücretlerini talep etmek için yine meydanlara indi. Valiliğe yürümek isteyen işçilere polis, biber gazı ve copla müdahale etti, 8 işçi gözaltına alındı.

Maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle uzun bir süredir gündem olan ve yaklaşık 3 hafta önce çatıya çıkarak yaptıkları intihar eylemiyle adını duyuran demir çelik fabrikası işçileri, bu kez yine meydanlara indi. İşçiler, İşten çıkarıldıkları iddiasıyla Kent Meydanında toplanırken polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

İŞÇİLER VE AİLELERİ, BİBER GAZINDAN ETKİLENDİ

Basın açıklaması yapılması beklenirken bir anda İstasyon Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen işçilere sivil polisler müdahale etti. İşçiler yürümekte direnince yaşanan arbede sonrası Çevik Kuvvet Polisleri biber gazıyla müdahalede bulundu. Olayda çok sayıda işçi ile birlikte ailelerinin yanı sıra basın mensupları da biber gazından etkilendi. İşçiler, biber gazıyla müdahale ettiği için polise tepki gösterdi. İşçiler Vali aleyhine slogan attı.

VALİLİĞE YÜRÜMEK İSTEYEN İŞÇİLERE SERT MÜDAHALE

Polisin yürüyüşe izin vermediği işçiler bu kez Valiliğe doğru yürüyüşe geçti. Çevik Kuvvet ekipleri valilik önünde geniş güvenlik önlemi aldı. İşçilerin ısrarla yürümek istemesi üzerine polisin sert müdahalesi geldi. Biber gazlı ve coplu müdahale ile işçilerin Valiliğe yürümesine izin verilmedi. Biber gazından etkilenen işçilere arkadaşları su ve limon vererek yardımcı olmaya çalıştı. Bir işçi de biber gazının etkisiyle kısa süreli baygınlık geçirdi. Ayakta durmakta güçlük çeken işçi daha sonra hastaneye götürüldü.

8 İŞÇİ GÖZALTINA ALINDI

Yaşanan arbede sonrası 3 işçi gözaltına alınarak çevik kuvvet otobüsüne götürüldü. Daha sonra oramın yine gerilmesi üzerine gözaltındaki işçilerin bırakılmaması üzerine tepki gösteren 5 işçi daha gözaltına alındı. Gözaltındaki 8 işçinin ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılacağı açıklandı.

YİNE ÇATIYA ÇIKIP İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİLER

Ortamın yatışmasının ardından Kent Meydanındaki bekleyiş sırasında işçilerin bağlı oldukları Çelik-İş Sendikasının bulunduğu binanın çatısında görüldü. Bunun üzerine işçiler binanın önünde toplandı. İşçilerin çatıya çıkması nedeniyle olay yerine itfaiye ekipleri ve sağlık ekipleri çağrıldı. Bir süre sonra itfaiye ekipleri gelerek işçilerin atlama ihtimaline karşın bina önünde tedbir aldı. Çatıya çıkan ve atlama teşebbüsünde bulunan işçilerin aileleri bina önünde zor anlar yaşadı. İşçileri çatıdaki arkadaşları tutarak, atmalarını önledi.

"EYLEMLERİMİZ SÜRECEK"

Bir süre burada eylemlerini sürdüren işçiler, Kent Meydanına döndü. Burada işçiler adına konuşan İşyeri Baş Temsilcisi Yılmaz Çetin, eylemlerinin çözülene kadar devam edeceğini söyledi. Sorunlarını çözmedikleri için iktidar partisi milletvekillerine yüklenen Çetin, yönetimin işçilere çıkış verdiğini belirterek, "Demir Çelik Fabrikası'nın kapanmasına göz yuman ve bilerek veya bilmeyerek işverene yardım eden tüm yetkilileri kınıyoruz. Bize devlet sahip çıkmak zorunda, öyle Sivas'tan yüzde 67 oy almakla olmuyor. Biz sadece çalışmak ve evimize ekmek götürmek istiyoruz. Demir çelik emekçilerinin yüzü gülsün istiyoruz" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Maaş alamadıkları için eylem yapan SİDEMİR işçilerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER