"Maaşları dahi ödeyemez hâle geldik"
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 6 2021
İşadamı ve Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) kurucusu Besim Tibuk'un sahibi olduğu Net Holding'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren oteller zinciri Merit kapandı.
Yerel bir gazeteye ilan vererek kapandıklarını duyuran Merit Otelleri, gerekçe olarak da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri sebebiyle maaş ödeyemez hâle düşmelerini gösterdi.
"Kapanma kararını mecbur olduğumuz için aldık.” ifadelerini yer verilen açıklamada karantinasız girişler başlayıncaya kadar otellerin kapalı kalacağı belirtildi.
Koronavirüs'ün turizm sektörüne verdiği olumsuz etki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) faaliyet gösteren Merit oteller zincirinin radikal bir karar almasına sebep oldu.
İşadamı ve siyasetçi Besim Tibuk'un sahibi olduğu Net Holding'in iştiraki olan Merit Otelleri yerel bir gazeteye verdikleri ilan ile süresiz kapandıklarını duyurdu.
"3 GÜNLÜK GELİŞLER BİLE CAN SUYU OLUYORDU"
İlanda şu ifadelere yer verildi: "Kamuoyuna üzülerek duyuruyoruz. Covid-19 döneminde yetkililer tarafından ekonomi tamamen göz ardı edilerek alınana kararlar çerçevesinde gerek vergi, gerekse piyasa ödemelerimizi eksiksiz yapmakla birlikte çalışma arkadaşlarımıza da imkânlarımız ölçüsünde sahip çıktık.

Net Holding'in patronu Besim Tibuk (solda), KKTC'de faaliyet gösteren otellerini kapattı. Merit Royal Genel Müdürü Aybars Kutluba, "Maaş ödeyemez hâle geldik." dedi.
Önceden uygulanmakta olan 3 günlük karantinasız gelişler bile turizm sektörüne motivasyon ve can suyu olmaktaydı. Ancak bugün geldiğimiz nokta itibarıyla kararsızlığın ve belirsizliğin halen devam etmesinden dolayı KKTC'nin en büyük oteller zinciri olan Merit otellerini süresiz olara
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!4.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!5.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...
6.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'7.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!8.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.Duygulara köprü kurmak

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...


