Maden ocağında patlama

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde, kaçak maden ocağında meydana gelen patlamada 3 işçi yaralandı, 1 işçi ocakta mahsur kaldı. Yapılan çalışma sonrasında madende mahsur kalan işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Maden ocağında patlama

Patlama, saat 16.30 sıralarında Ayiçi Mahallesi'nde ruhsatsız işletildiği iddia edilen kömür ocağında meydana geldi. Ocakta, iddiaya göre 'patos' denilen patlayıcı madde ile galeri açma çalışması yapılırken patlama meydana geldi. Maden işçileri Bekir Çiftçi, Şaban Çiftçi ve Murat Karakuş, ocaktan yaralı olarak çıktı. Naci Çiftçi ise ocaktan çıkamadı. Hafif yaralı olan Bekir Çiftçi'ye, olay yerine gelen ambulansta müdahale edildi. Bekir Çiftçi, daha sonra gelen polis aracına bindirildi. Diğer işçiler Şaban Çiftçi ve Murat Karakuş ise ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye ekibiyle birlikte çok sayıda polis ve sağlık ekibi ocağa sevk edildi. Ekipler, ocakta mahsur kalan Naci Çiftçi'ye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İŞÇİNİN CESEDİ ÇIKARILDI

Patlama meydana gelen kaçak maden ocağında mahsur kalan maden işçisi Naci Çiftçi'nin cesedine ulaşıldı. Ocağa giren TTK tahlisiye ekibi, yerin yaklaşık 60 metre altındaki patlama alanında açıkta bulunan Naci Çiftçi'nin cesedini ocaktan çıkardı. Patlamanın etkisiyle yaşamını yitiren Çiftçi'nin cesedi, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.  

Patlamanın kesin nedeninin, olay yerinde yapılacak incelemeden sonra belirleneceği belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
<< Önceki Haber Maden ocağında patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER