Madencilik sektörü Afyon'da sorunlarına çözüm arayacak


Katma değerli ürün ihracatıyla Türkiye'nin yer altı zenginliklerini ekonomiye kazandıran, ihracatta Türkiye'nin yüz akı Madencilik sektörü, 2023 hedefleri için ortak aklı sağlamak amacıyla Afyon'da Madencilik Çalıştayı'nda bir araya gelecek.

Madencilik sektörünün büyük çoğunluğunu çatısı altında bulunduran Maden Platformu'nca 8-9 Nisan tarihlerinde Afyon'da 'Madenciliğin Geleceği İçin Çalışıyoruz' sloganıyla düzenlenen Madencilik Çalıştayı'na Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türkiye Madenciler Derneği, Türkiye Mermer Doğal taş ve Makinaları Üreticileri Birliği, Agrega Üreticileri Birliği, Seramik, Cam ve Çimento Ham maddeleri Üreticileri Birliği, Ege Bölgesi Madenciler Derneği, Genç Maden İşletmecileri Derneği, Çanakkale Madenciler Derneği ve İç Anadolu Madenciler Derneği katkı sağlayacak.

Türkiye'nin doğaltaş üretiminde önemli merkezlerinden Afyon'da gerçekleştirilecek olan Madencilik Çalıştayı'nda Madencilik sektöründe faaliyet gösteren firmaların maden ve orman mevzuatında karşılaştıkları sorunları Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü üst düzey yetkililerine birinci ağızdan aktarma imkanı bulacaklarını belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye'nin yer altı zenginliklerini çevreyle dost bir anlayışla ekonomiye kazandırmaya devam edeceklerini, bu çabalarına kamunun daha fazla destek olmasını isteyeceklerini kaydetti.

3213 Sayılı Maden Kanunu ile 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun Uygulama Yönetmelikleri'nde yaşanan aksaklıkları bürokratlara aktaracaklarını anlatan Kaya, "Denizli'de 2015 yılı Mayıs ayında yaptığımız Madencilik Çalıştayı'nda Madencilik sektörünün belini büken Orman ruhsat izin bedellerindeki yüzde 50 oranında indirim yapılmasını sağlamıştık. Bu çalıştaydan da sektörümüzün sorunlarına çare olacak ortak aklın çıkacağına inanıyoruz. Madencilik sektörü oluşturacağı sinerji ile 2023 yılı hedeflerine birlikte yürüyecek." diye konuştu.

Madencilik Çalıştayı'nda ruhsat bedelleri ve madencilik ruhsat izinlerinde yaşanan sıkıntıların öne çıkacak konular olması bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Madencilik sektörü Afyon'da sorunlarına çözüm arayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER