Madımak'ta ölen Koray'ın babası: Madımakta derin devletin oyununa geldik


Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ve 22 Sivil Toplum Kuruluşu, Sendika ve Siyasi Parti üyeleri, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Sivas Madımak olaylarında öldürülen aydınları bir programla andı. Programda konuşan sanatçı Menderes Samancılar, "Ali İsmail ve Erdal Eren'i öldürenler aynıdır" derken, oğlu Madımak'ta ölen baba, derin devletin oyununa gelindiğini anlattı.

Eskişehir CHP milletvekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakırözer, Odunpazarı Beleyi Başkanı Kazım Kurt, sendika ve siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütleri başkanları katıldığı programda Menderes Samancılar, Sadık Gürbüz, İsmail Kaya ve Mazlum Çimen birer konuşma yaptı. Panelin açılışını yapan Sadık Gürbüz, ırkçılık kavgalarının dünyanın geri kalmış ülkelerinde yaşandığına dikkat çekti. Gürbüz, "Dünyanın diğer yerlerinde ırk sormak bile suç sayılıyor. Çünkü iç barış öyle sağlanıyor. Bizi birbirimize kırdırmaya çalışan dış mihraklar deniliyor ya, dış mihrakların iç beslemeleri bunları daha çok kullanıyorlar. Sizin düşüncenizi, inancınızı baskı altına alıyorlar. Siz özgürlüğünüzü arıyorsunuz, düşüncenizi söyleyebilme, inancınızı yapabilme, dilinizi kullanabilme, istediğiniz şekilde yaşayabilme özgürlüğü arıyorsunuz." dedi.

'MADIMAK' TA DERİN DEVLETİN OYUNUNA GELDİK, BUNLARDAN DERS ALALIM'

Madımak olaylarında öldürülen 12 yaşındaki Koray Kaya'nın babası İsmail Kaya ise 2 Temmuz'u anlatırken duygulu anlar yaşadı. Olaylar sırasında orada olduğunu ve bunları anlatmanın çok zor olduğunu belirtti. Sivas'a giderken tedirgin olduklarını, şenlik için gittiklerini, ancak bu şenliği gerçekleştiremediklerini belirten Kaya, şöyle konuştu: "Oraya şenliklere gittik ama 1 ay öncesinden başlayan hazırlıkları bilemedik. Oraya yığılan taşları, mahalli gazetelerin dağıtıldığını bilmiyoruz. Bunlardan hiçbirinden bizim haberimiz yok. Yani uyuyarak gittik diyebiliriz. Sonuçlarını çok kötü yaşadık. Çocuklarımızı, canlarımızı kaybettik. Tuzağa düşürüldük. Bir oyuna, bir tezgâha, derin devletin oyununa geldiğimizi hepimiz biliyoruz. Bunlardan ders alınmalı. Bunları bir daha yaşamamak adına örgütlülüğümüzü güçlendirmeliyiz. Birbirimize kenetlenmeliyiz. Bunun yollarını aramalıyız. "

'MADIMAK OLAYINI YAPANLAR İLE IŞİD' ÇİLER ARASINDA FARK YOK'

"Hayatımız acılar yumağıdır" diyen Menderes Samancılar ise "Hesap sorulmuyor. Kenan Evren'den de hesap sorulacaktı, Erdal Eren'in kanı yerde kaldı, Kenan Evren öldü gitti. İnşallah o sıratın başında onu Deniz Gezmiş karşılar da hepsinin hesabını sorar." diye konuştu. Madımak olaylarını yapanlar ile IŞİD arasında bir fark olmadığını kaydeden Samancılar, şöyle devam etti: "Ali İsmail'i öldürenler ile Erdal Eren'i öldürenler arasında bir fark bulabilir misiniz? Bulamazsınız. Ülkemiz faili meçhuller ülkesi oldu. Hiçbir şeyden hesap soramadık ve vardığımız noktada içimizdeki kanlarla oturuyoruz hala. Ben diyorum ki bu düzen değişecek, bu saltanat er geç yıkılacak. Bu halk bir gün her şeyin hesabını soracak. Halkın adaleti soracak. Biz ne asiyiz ne isyankârız. Halkız sadece. Halk olarak sorulacak bu hesaplar da. Kimsenin canını yakmayacağız, hesap soracağız sadece. Biz katil değiliz. Bizim elimize silah yakışmaz. Biz kalemimizle, kâğıdımızla, sanatımızla, yüreğimizle soracağız bu hesabı. Soracağız ve onları utandıracağız." CİHAN
<< Önceki Haber Madımak'ta ölen Koray'ın babası: Madımakta derin devletin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER