Mafya usulü bir gözaltı daha!

15 Temmuz sonrası gazeteci akademisyen ve yazarları bulamayan polis savcılık talimatıyla yakınlarını gözaltına alıp tutukluyor! Son örnek İstanbul'da yaşandı.

Mafya usulü bir gözaltı daha!


Şair-yazar Ahmet Özer yerine kızı ve 5 aylık bebeğini gözaltına aldılar!

15 Temmuz sonrası başlayan cadı avının hedeflerinden biri şair ve yazar Ahmet Özer'di.

İddiaya göre polis Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Ömer Faruk Aydıner'in talimatıyla Özer'in Eyüp Defterdar'daki evine gitti. Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ahmet Özer evde yoktu. Gayrettepe Asayiş Şube ekiplerine kapıyı avukat kızı Ayşe Betül açtı. Polis savcı talimatıyla skandal bir uygulamaya imza attı. İddiaya göre savcı Aydıner babası yoksa kızının gözaltına alınmasını istedi. Polis Ahmet Özer'in kızını gözaltına aldı. Ancak yazarın kızının bir de bebeği vardı. OHAL bebek de dinlemedi. Polis Ahmet Özer'in kızıyla birlikte bebeğini de emniyete götürdü. Bütün itirazlara rağmen savcı beş aylık bebeği olan kadını bırakmıyor!

15 Temmuz sonrası savcılık Bülent Korucu'yu bulamayınca 5 çocuk annesi eşini, Ekrem Dumanlı'yı bulamayınca şoförünü, Bülent Keneş'i bulamayınca öğretmen kardeşini, Hakan Şükür'ü bulamayınca babasını, Adil Öksüz'ü bulamayınca gözaltına aldırmış sulh ceza hakimleri de tutuklamıştı!
<< Önceki Haber Mafya usulü bir gözaltı daha! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER