Mafyanın hedefindeki Hollandalı gazeteci kafasından vuruldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 7 2021
Paylaş
X Post
Hollanda’nın tanınmış program yapımcısı Peter R. De Vries, Başkent Amsterdam’da silahlı saldırıya uğradı. Amsterdam polisi şehir giriş ve çıkışlarını kontrol altına alarak 3 saldırganı yakaladı.
Araştırmacı gazeteci kimliğiyle bilinen Peter R. de Vries’e, RTL Boulevard programından ayrıldıktan sonra stüdyo dışındaki sokakta 5 el ateş edildi. Kafasından vurulan 64 yaşında gazeteci, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kriminal gazeteciliğin öncülerinden olan Peter R. de Vries, zaman zaman suç örgütlerinin hedefi oluyordu.
Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, Peter R. de Vries’e yapılan saldırı ile şoke olduklarını söyledi. Üç şüphelinin yakalandığını ve polis merkezinde sorgusunun devam ettiğini aktaran Halsema ”Peter R. de Vries bu gece Lange Leidsedwarsstraat’ta vuruldu. Tek bildiğimiz, ciddi şekilde yaralandığı ve yaşam mücadelesi verdiği. Ailesine, akrabalarına ve dostlarına metanet diliyoruz. Peter R. de Vries, hepimiz için ulusal bir kahraman, nadir bulunan cesaretli, yorulmaz ve adalet arayan bir gazetecidir.” dedi.
Başbakan Mark Rutte ise Lahey’de düzenlediği kısa basın toplantısında, kriminal olayları araştıran gazeteci Peter R. de Vries’e yönelik saldırının “şok edici ve anlaşılmaz” olduğunu vurguladı. Rutte, “Bu saldırı özgür gazeteciliğe bir saldırıdır. De Vries, demokrasimiz ve hukukun üstünlüğünü savunan cesur gazetecidir” ifadelerini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.TBMM Koridorlarında Sıcak Saatler: Hayati Yazıcı Oğluyla İlgili Şaibe Sorularını "Açıklayacağım" Diyerek Geçiştirdi2.TBMM Açılışında Erdoğan’dan Fon Krizine Muğlak Mesaj: "Çözüyoruz" Dedi, Yöntem Belirtmedi3.Soma'dan Acı Haber Geldi! 1 İşçi Hayatını Kaybetti Diğerleri Aranıyor4.Strazburg’da AİHM Kararları Masada: Ayşe Buğra Kavala’dan AKPM’de "Jeopolitik Çıkar" Uyarısı5.Financial Times’tan Yıkıcı Tahmin: "450 Bin Fon Mağduru Parasının Ancak Yüzde 20’sini Görebilir"
6.Fon Skandalında Üst Düzey Savunma: Hayati Yazıcı Oğluna Arka Çıktı, 'İtibar Suikastı' Dedi7.Borsa Vurgunu Depremi Sonrası AKP'de Görev Değişimi: Koltuk Prof. Dr. Hülya Terzioğlu'nun8.İBB Davasında 91. Duruşma: İtirafçı Açmazı ve Mahkemenin 4 Kişilik Tahliye Kararı9.Yargıda Şok 'MASAK' Raporu: Hesabından 640 Milyon Lira Geçen Savcı Görevden Uzaklaştırıldı10.Akaryakıt zamlarına tepki: 'Gayri bir beygir alacağız, ot vereceğiz'

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ERTUĞRUL İNCEKUL

ORHAN KESKİN

ÇOK OKUNAN HABERLER

TBMM Koridorlarında Sıcak Saatler: Hayati Yazıcı O...

TBMM Açılışında Erdoğan’dan Fon Krizine Muğlak Mes...

Soma'dan Acı Haber Geldi! 1 İşçi Hayatını Kaybetti...

Strazburg’da AİHM Kararları Masada: Ayşe Buğra Kav...

Financial Times’tan Yıkıcı Tahmin: "450 Bin Fon Ma...





