Mahçupyan'dan AKP'ye Davutoğlu isyanı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir dönem başdanışmanlığını yapan Karar yazarı Etyen Mahçupyan, Davutoğlu’nun görevi bırakma kararıyla sonuçlanan ‘liderlik krizi’nde ‘işin tadının kaçtığı’nı yazdı.

Mahçupyan'dan AKP'ye Davutoğlu isyanı

Davutoğlu’nun görevi bırakmasına varan sürecin yol arkadaşları arasındaki en basit ahlaki usul kurallarını bile ihlal ettiğini savunan Mahçupyan, yaşananlar sebebiyle AKP’nin ‘algısal ve duygusal zemin’de yara aldığını yazdı. Artık AKP’nin her hatasının daha çok göze batacağını söyleyen Mahçupyan, Davutoğlu’nun ‘ipinin çekilmesi‘nin ‘Erdoğan’ın karar mekanizmasını tek merkezli ve hiyerarşik yapma isteği’ dışında hiçbir anlamlı sebeninin görülemediğini kaydetti.

İşte Mahçupyan'ın yazısının ilgili bölümü:

AK Parti’nin doğruları hala yanlışlarından fazla ve muhtemelen gelecekte de böyle olacaktır. Ama algısal ve duygusal zemin yara aldı… Bundan böyle partililer ve seçmenler AK Parti’nin yanlışlarını daha çok görmeye ve bundan rahatsız olmaya başlayacaklar. Erdoğan’ın her aşırı sert, fazla otoriter veya yanlış bulunan sözü çok daha yaralayıcı olacak. AK Partililerin yüreğini sıkıştıracak ve onları mesafe almak zorunda hissettirecek.

Erdoğan’ın bu çatlağı tamir etmesi hiç kolay olmayacak.

Erdoğan’ın bu tercihi önündeki eşiği aşağı çekti, verilmiş olan avans alanını daralttı. Daralmayı engellemek üzere şimdi ‘tehdit altındayız’ söyleminin öne çıkarılması şaşırtıcı olmaz. Bununla tabanı bir süre daha oyalamak belki mümkündür ama maalesef ‘işin tadı’ gerçekten de kaçtı…
<< Önceki Haber Mahçupyan'dan AKP'ye Davutoğlu isyanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER