Mahkeme kararının uygulanmamasına tepki üstüne tepki yağıyor!

Algı operasyonları kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan polisler ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanımız Hidayet Karaca hakkında tahliye kararı çıktı. Mahkemenin kararının uygulanmamasına ise tepki yağdı...

Mahkeme kararının uygulanmamasına tepki üstüne tepki yağıyor!

Akşener: Umarım sağduyu ve hukukun üstünlüğü hakim olur

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hidayet Karaca ve polisler hakkında dün gece çıkan tahliye kararı ve sonrasında yaşanan süreç hakkında, "Kendi kendine gelip ifade veren, hukukun karşısına çıkan, emniyete gidip ben buradayım diyen, her türlü insanın bu mahkemeler tarafından tutuklanıyor olmasının bir manası yok. Ancak manası, emniyet teşkilatı üzerinde polisler açısından baktığınız zaman emniyet teşkilatı üzerinde baskı yaratmak." dedi.

CHP'li Atilla Kart: Suç üstüne suç işliyorlar

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, mahkemenin tahliye kararını uygulamayan başsavcılık, Adalet Müfettişleri ve Sulh Ceza Mahkemesi'nin suç işlediğini belirtti. Kart, Twitter üzerinden tahliye kararını değerlendirdi. Kart'ın mesajları şöyle:"Tahliye kararını engelleyen Başsavcılık,Adalet Müfettişleri ve 10. Sulh Ceza Mahkemesi "suç üstüne suç" işliyor. Bu suçlar en üst düzeyde C.Başkanı, Hükümet ve Adalet Balanının "Kanunsuz emir ve talimatlarıyla" gerçekleştirilmektedir."

Haluk Özdalga: Türkiye’de hukuk devleti kalmadı

17 Aralık sürecinin ardından AK Parti ile yollarını ayıran milletvekillerinden Haluk Özdalga, son dönemdeki Türkiye'nin gidişatını değerlendirdi. Haluk Özgalda, Türkiye'de hukuk devletinin kalmadığına dikkat çekti.

CHP'li Tanal: Tahliye kararı veren yargıcı yarın görevden alabilirler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Hidayet Karaca ve 75 polis hakkında tahliye kararı veren hakimle ilgili gözdağı vermek için işlem yapılabileceğini söyledi. Tanal, “Çünkü bugüne kadar iktidarın istemediği ama hukukun gereği olarak verilen kararları veren yargıçlar maalesef haklarında soruşturma açıldı, tayin edildi. Buradaki yargıcı yarın görevden alabilirler” dedi. 

Hakan Şükür: Kriz masasında bazı kararların alındığı çok net ortada

Verilen karara rağmen darbe operasyonu yapıldığını kaydeden Şükür; “Kriz masasında bazı kararların alındığı çok net ortada. Bunu insanların görmesi lazım. Birçok mazlum insan var. Eğer bu tahliye kararı bugün uygulanmazsa, böyle bir darbeye maruz kalırsa uluslararası alanda düşülecek durum. Zaten bir çok ültimatom verildi. Bu kararı alıcılar, uygulayıcılar sanıyorum ki çok umurlarında değil. Neden? Türkiye içe sıkışmış, hapsolmuş bir durumda. Seçim atmosferindeyiz. Bu arkadaşların tahliyeleri durumunda dışarı çıkmaları birilerini rahatsız edecektir.”

Trabzon Barosu Başkanı Öngöz: Kararlar uygulanmayacaksa mahkemeleri kapatalım

Trabzon Barosu Başkanı Orhan Öngöz, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın tahliyesine ilişkin, "Bir mahkeme bir karar vermiş, bu kararı elbette ki devletin oradaki memuru yerine getirecektir, yazacaktır. Yani hakim kalkıp kendi kararını yazmak zorunda olabilir mi? Ya da bir müfettiş, her kim olursa olsun ‘bu kararı yazmayın’, ‘bunu bekletin’, ‘bunu geciktirin’ diyebilir mi, böyle şey olur mu? O zaman mahkeme kararlarını uygulamayacaksak mahkemeleri komple kapatalım, bakanlığın kapısına mühür vuralım, bu işi çözmüş oluruz! Olur mu öyle şey?“ diye sordu. 

Avukat Çeşme: Hukuk tarihi böyle bir rezalete şahit olmamıştır

Avukat Levent Çeşme, yaptığı açıklamada, sulh ceza hakimliklerinin bir proje olduğunu belirterek, "Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; sulh ceza hakimlikleri, iktidar tarafından bu hassas dönemde hukuku askıya almak için getirilen bir projedir. Hidayet Karaca’nın ve 22 Temmuz'dan bu yana hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden içeride tutulan polisler hakkında iddianame düzenlenememiş ve tutukluluklarının devamını gerektirecek delil ve olgulara rastlanmadığı gibi, sosyal statüleri tutukluluklarının devamını gerektirecek bir neden de ortaya koyulamamaktadır. İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, manifesto niteliğinde bir karar ile tutukluların tahliyesine karar verdi. Ancak tahliye kararı İstanbul Başsavcılığı tarafından, hiçbir hukuki gerekçeye dayanmadan uygulamaya konulmamıştır. Hukuk tarihi böyle bir rezalete şahit olmamıştır. Verilen tahliye kararı kesin olup biran önce uygulanmalıdır.” dedi.

CHP’li Serindağ: Mahkeme kararının uygulanmayışı çok vahim bir durum

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, mahkemenin tahliye kararı olmasına rağmen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polislerin hala serbest bırakılmamasına tepki gösterdi. Mahkeme kararının uygulanmamasını ‘adalet sisteminin çökmesi’ olarak nitelendiren CHP’li Serindağ, “Adalet sisteminin maalesef Türkiye’de artık güven vermediğini ve işlemediğini ortaya koyuyor. Çok üzücü ve çok vahim bir durum.” dedi.

Avukat Kemal Vehbi Gül: Yaşananlar utanç verici

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz'da tutuklanan polislerin tahliyesine karar vermesinin ardından, mahkeme kararının uygulanmamasına hukukçular 'utanç verici' diyerek tepki gösterdi.

Samsun'da uzun yıllar belediye başkanlığı yapmış olan ve şu an vatandaşların haklarını korumak için belediye aleyhine açtığı kamu davaları ile tanınan Avukat Kemal Vehbi Gül, yaşanan hukuksuzluk karşısında dehşete düştüğünü söyledi. Türkiye'de hukukun askıya alındığını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Avukat Kemal Vehbi Gül, "Mahkeme kararının uygulanmaması diye bir şey söz konusu olabilir mi? Dünya tarihinde görülmemiş bir durum. Sokaktan bir adam tutup oraya koysan o bile bunların yaptığını yapmaz. Bunlar artık tamamen, afedersiniz vatandaşın deyimiyle söyleyeceğim 'resmen sapıtmışlar' çok feci bir durum var. Türkiye'nin durumu çok feci. Hayır bu hükümettende kaynaklanmıyor. Kendi imanını, vicdanını satan adamlardan kaynaklanıyor. Geçmiş tarihe baktığımızda ise Fatih Sultan Mehmet'in kolunun kesilmesine karar vermiş kendi tayin ettiği kadı. Öyle hakimler lazım Türkiye'ye, bunlar ne hakimi ya. Görülmemiş bir olay, ben okudum ve dehşete düştüm. Bunlar hiç mi Allah'tan korkmuyorlar. Hiç mi kimseden çekinmiyorlar. Yarın seçimler olduğunda görülen manzara o ki terse dönüp gidecekler bunlar. O zaman ne olacak bunların hali. Ülke normale döndüğünde bunları hapse tıkacaksın ki bir daha bu tür şeylere kimse tevessül etmesin." dedi.

Adana Baro Başkanı: Hürriyetleri tahdit edilen insanlar derhal salıverilmelidir

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, "Dün geceden beri hukuki hiçbir gerekçesi olmadan hürriyetleri tahdit edilen insanlar derhal salıverilmelidir." dedi.

Dün gece saat 23.00'den itibaren İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan hukuki skandalları ibretle takip ettiklerini vurgulayan Mengücek Gazi Çıtırık, "Kuvvetler ayrılığı ilkesini yok sayan anayasal güvenceye sahip yargı kararlarının idarece uygulanmamasını hukuki açıdan bir skandal olarak değerlendirmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Kazım Güleçyüz: Darbeciler derhal salıverilir, Karaca için manevra yapılır

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, Hidayet Karaca'nın tahliye edilmesine rağmen yapılan hukuksuzlukları eleştirdi. Güleçyüz Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: Yeni Türkiye'de darbecilikten hüküm giyenler derhal salıverilir, ama Hidayet Karaca'nın tahliyesini engellemek için her tür manevra yapılır.

Haluk Koç : Yeni Türkiye'de hukuk!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da nöbetçi Savcının adliyeden kaçtığına dikkat çekip, "Yeni Türkiye'de hukuk" göndermesi yaptı. Şu paylaşımda bulundu; "Asliye Ceza Mahkemesi tahliye kararı veriyor Sulh Ceza Mahkemesi durdurmaya Çalışıyor Nöbetçi Savcı Adliyeden kaçıyor Yeni Türkiye'de hukuk."

<< Önceki Haber Mahkeme kararının uygulanmamasına tepki üstüne tepki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER