Mahkeme, Rıza Sarraf'ın dinlenmesinden vazgeçti


17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturma savcısı Celal Kara hakkında görevi kötüye kullandığı iddiası ile açılan davanın üçüncü duruşması yapıldı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, tebligata rağmen müşteki olarak beyanda bulunmayan Rıza Sarraf'ın dinlenmesinden vazgeçti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ndeki davanın üçüncü duruşmasına sadece Celal Kaya'nın avukat Niyazi Atasoy katıldı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Bahri Demirel, gelen yazıları okudu. Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Celal Kaya'nın ifadesinin alınamadığını belirten Demirel, Emin Hayyam ve Rüçhan Bayar'in davaya şikayetçi olarak davaya katılmak istediklerini bildirdi.

Gelen belgeler ardından söz alan Niyazi Atasoy, davaya katılmak isteyen kişilerin zarara uğramadığını belirterek, katılma taleplerinin reddini istedi. Avukat Atasoy, Avrupa Birliği 2015 Türkiye İlerleme Raporu'nda yargı ile ilgili bazı bölümleri daireye sundu. 17 Aralık soruşturma dosyasının ses kayıtları ile birlikte getirilmesini isteyen Atasoy, Türkiye ile İran arasındaki cezai ve hukuki konulardaki adli işbirliği anlaşması gereğince yürütülen komisyon çalışmaları sonucu Babek Zencani ile Rıza Sarraf arasındaki işbirliği belgelerinin Türkçeye çevrilmiş birer suretlerinin getirilmesini istedi. Avukat Atasoy, ayrıca Barış Güler ve Muammer Güler'in duruşmada dinlenmesini istedi.

Taleplerin ardından Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Bahri Demirel ara kararları açıkladı. Suçtan zarar görme ihtimaline Emin Hayyam ve Rüçhan Bayar'ın katılma taleplerini kabul edildiğini belirten Demirel, tebligata rağmen talimat ifadesine gitmeyen Rıza Sarraf'ın dinlenmesinden vazgeçildiğini açıkladı. Barış Güler'in daha önce dinlendiğini, Muammer Güler'in ise daha önce dinlenmesinden vazgeçildiğini ifade eden Demirel, dinlenme taleplerinin reddine karar verildiğini aktardı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kara'nın görevi ihmalden 3 yıla kadar hapsi isteniyor. İddianameyi kabul eden Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk derece mahkemesi sıfatı ile yargılamayı yapması için dosyayı Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne göndermişti. Dosya kapsamında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile oğlu Barış Güler, Rıza Sarraf, Ebru Gündeş, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın aralarında yer aldığı 31 müşteki yer alıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Mahkeme, Rıza Sarraf'ın dinlenmesinden vazgeçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER