Mahkeme tahliye kararı verdi! İnfaz savcısı kayıp

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse, Ali Fuat Yılmazer, Yakup Saygılı, Tufan Ergüder’in de arasında bulunduğu çoğu polis 75 kişi hakkında İstanbul 32’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nce tahliye kararı verildi.

Mahkeme tahliye kararı verdi! İnfaz savcısı kayıp

Tahliye kararı veren 32.Asliye Ceza  Mahkemesinin kararının sureti avukatlara verildi. Ancak tahliye için gerekli evrakların görevli savcıya gönderilmesi gerekiyor. Yetkili Savcı ise ortada yok.

Avukatlar, Savcı Ercan Devrim ulaşmaya çalıştılar ancak savcının bağlı olduğu Kalemi, savcı Devrim'in adliyede olmadığını söyledi 

Avukat Ömer Turanlı, tüm vekiller adına Savcı Ercan Devrim'i aradı ve kendisinin mahkeme kararını uygulaması müvekkillerin derhal tahliyesi için gerekli işlemleri yapması gerektiğini bildirdi.

"MÜSAİT DEĞİLİM"

Savcı Ercan Devrim ise avukat Turanlı'ya cevaben "Müsait değilim adliyedeyim" dedi. Avukat Ömer Turanlı bu cevap karşısında hayrete düşerek "Bu saatte mi?" diye sordu.

Savcı Ercan Devrim, Ömer Turan'a  "Biliyorsunuz başka bir mahkeme kararı var" ifadelerini kullandı. Avukat Ömer Turanlı bunun üzerine "Bunun değerlendirmesi size ait değil" diyerek tahliye kararını uygulaması gerektiğini bildirdi.

Polis avukatları bu diyaloglar üzerine konu hakkında tutanak tuttu.

İŞTE O TUTANAK

Avukat Ömer Turanlı: Savcıyı arıyoruz bulamıyoruz

Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı dışında açıklamalarda bulunan Avukat Ömer Turanlı, "Hukuk adına tarihi bir gün yaşıyoruz. 32. Asliye Ceza Mahkemesi müvekkillerimizin tahliyesi yönünde karar verdi. Ve tahliye müzakeresini savcı beye gönderdi. Savcı bey odasında yok. Sağır sultan bile duydu. Kalemden savcı beyin telefonunu aldık. Ben kendim aradım. Sayın savcım şu anda bir tahliye kararı var ve bunu siz de biliyorsunuz. Bu kararın uygulanması gerekiyor. Katip bey sizi bulamıyor biz sizi bulamıyoruz. Gösterilen odaların hiçbirinde yok. 'Ben şimdi müsait değil sonra arayın.' dedi. Gecenin saat 02.00'si savcı müsait değil. Böyle bir hukuk böyle bir anlayış yok" açıklamasını yaptı.

ADLİYE ÖNÜNDE TOMALI ÖNLEM


Karaca ve polisler hakkında verilen tahliye kararının ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın önüne TOMA ve çevik kuvvet polisleri sevk edildi.






<< Önceki Haber Mahkeme tahliye kararı verdi! İnfaz savcısı kayıp Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER