Mahkemede bir 'Copy Paste' skandalı daha : Bir karar iki hüküm

Yeniçağ yazarı Ağırel ile ilgili mahkeme kararında hem 'serbest bırakılması' hem 'tutuklama' ifadelerinin yer aldığı görüldü

SHABER3.COM

Mahkemelerin talimatla hareket ettiği ile ilgili sayısız örneklerden biri dün yaşandı. Bir mahkeme aynı kararında iki farklı hüküm verdi 

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel, Libya’da hayatını kaybeden bir MİT mensubunun cenaze töreninin haberleştirilmesine ilişkin soruşturma kapsamında ikinci kez çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ağırel, aynı soruşturma kapsamında 3 gün önce mahkemede ifade vermiş ve ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakılmıştı. İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin dün verdiği karar, ‘sipariş’ tutuklamayı da gözler önüne serdi. Zira aynı kararda bir üst paragrafta ‘tahliye edilmesine’ karar verilen Ağırel’le ilgili, bir alt paragrafta ‘tutuklama’ kararı yer alıyordu.


 
Murat Ağırel, skandalın ortaya çıkması sonrası tepkisini, “İki farklı karar çıkardınız. Birinde serbest bırakılması, diğerinde tutuklanması yazıyor. Talimatla mı iş yapıyorsunuz?!” diyerek gösterdi. İlk kararın talimattan önce, sonra çıkarılan ‘tutuklama’ kararının ise talimattan sonra yazıldığı iddia ediliyor. Skandal, mahkemenin ilk kararı silmeyi unutması üzerine ortaya çıkıyor.

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, geçtiğimiz cuma günü tutuklama istemiyle sevk edildiği İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakılmıştı. Ancak savcılık karara itiraz etti. Tıpkı Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Müdürü Aydın Keser gibi Murat Ağırel’le ilgili yeniden ‘tutuklamaya yönelik’ yakalama kararı çıkarıldı.

Üç isim hakkında, Libya’da hayatını kaybeden bir MİT mensubunun cenaze töreninin haberleştirilmesine ilişkin soruşturma kapsamında ‘yakalama’ çıkarıldı. Aynı soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta Oda TV’den Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan ile Hülya Kılınç da tutuklanmıştı.

<< Önceki Haber Mahkemede bir 'Copy Paste' skandalı daha : Bir karar iki... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER