Mahkemede iddianameyi yırtan gazeteci Furkan Karabay hakkında tahliye kararı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 2 2025
Paylaş
X Post
Hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen tutuklu gazeteci Furkan Karabay bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Savunma yapmayı reddeden Karabay hakkında 4 yıl 3 aylık hapis cezasının ardından tahliye kararı verildi.
Tutuklu gazeteci Furkan Karabay, "Cumhurbaşkanı'na hakaret", zincirleme şekilde "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" ve "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlamalarıyla 6 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında Karabay, hakkında hazırlanan iddianameyi yırtarak, savunma yapmayı reddetti. Savcı, Karabay'ın üzerine atılı suçlardan hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme Karabay hakkında 4 yıl 3 ay hapis cezası ve tahliye kararı verdi.
DW Türkçe'nin haberine göre gazeteci Furkan Karabay, YouTube'da hazırladığı bir video ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, 15 Mayıs günü şafak operasyonuyla "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı. Emniyet ifadesinin ardından savcılığa sevk edilen Karabay, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştı.
114 gün sonra iddianame
Tutuklu gazeteci Karabay hakkında 114 gün sonra iddianame hazırlandı. İddianame, değerlendirilmesi üzere gönderildiği 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilerek dava açıldı. Davanın ilk duruşması ise bugün yapıldı. Karabay, tutuklu bulunduğu Silivri'deki Marmara Cezaevi'nden Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Duruşmayı takip etmek üzere Karabay'ın meslektaşları ve sevenleri mahkeme salonuna geldi.
Jandarma eşliğinde kelepçeli şekilde salona getirilen Karabay, meslektaşları ve sevenleri tarafından alkışlarla karşılandı.
Elindeki iddianameyi yırttı
Ardından Karabay'ın savunması alınmaya başlandı. Karabay savunmasında şunları söyledi:
"Son aylarda yapılan operasyonlarla birlikte, gaze
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı2.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti3.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor4.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?5.ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola çıktığını doğruladı
6.BM'den uyarı: Ortadoğu'da savaş kontrolden çıktı7.Nürnberg’de ırkçılığa karşı haftalar: FISEM’den insan hakları odaklı belgesel dizisi8.Altın ve Gümüş'ün yönü ne olacak? İşte dünya devlerinin tahminleri!9.NATO’nun ABD’ye savaş desteği AB’yi rahatsız etti10.Trump “anlaşıyoruz” demişti, İran’dan yanıt geldi

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...


