Mahkemede MİT'le bağlantısını itiraf etti

Konya'da polis, avukat ve işadamlarına yönelik yapılan algı operasyonunda ifade veren Hüseyin Uğur Özteke, MİT'le bağlantısını kendi ifadesinde deşifre etti.

Mahkemede MİT'le bağlantısını itiraf etti

Özteke, 8 Aralık 2014'te Konya Emniyeti KOM Şube'de verdiği ifadesinde MİT ile arasında uzun yıllar süren istihbarat alışverişi olduğunu itiraf etti. Özteke'nin MİT'e ne tür bilgiler verip karşılığında ne aldığı ise bilinmiyor.

Konya'da 2008 yılında Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik yapılan ‘Final' operasyonunda 180 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Nusret Argun'un yanı sıra gazeteci Hüseyin Uğur Özteke de gözaltına alınmıştı. Rüşvet, yolsuzluk ve çeteden yargılanan Nusret Argun'un ‘Polis bana kumpas kurdu' şikayeti üzerine Konya'da algı operasyonu başlatıldı. Geçtiğimiz 22 Mayıs'ta yapılan operasyonda işadamı, avukat ve polislerin de aralarında bulunduğu 74 kişi hakkında ‘terör örgütü kurma ve yönetme, üye olmak, görevi kötüye kullanma, iftira, resmi belgede sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçlamalarıyla hazırlanan iddianame Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Hüseyin Uğur Özteke, Konya'daki algı operasyonu kapsamında hazırlanan iddianamede ‘bilgi sahibi' sıfatıyla verdiği ifadede MİT'le olan bağlantısını itiraf etti. 2008 yılına kadar MİT ile alış-veriş halinde olduğunu anlatan Özteke, polise verdiği ifadede şunları söyledi: “MİT gibi devletin güvenliğine yönelik hizmetler sunan birimleri ile sürekli çalışma fırsatım oldu. Aramızda bu kurumlarla öyle güçlü bağ vardı ki, tüm bildiğim sırları devletin güvenliği için bu kurumlarla paylaşırdım. Bu kurumların görevlileri ise bana çok güvenirdi. Bu nedenle sürekli aramızda bir haber istihbaratı alışverişi olurdu.”

Özteke savcılıktaki ifadesinde emniyet müdürlüğünde daha önce katıldığı bir yemek davetini anlatarak bu yemekte ballı muz ikram edildiğini ve bu ikramdan Nusret Argun'a kumpas kurulduğu fikrine vardığını anlattı.

Zaman
<< Önceki Haber Mahkemede MİT'le bağlantısını itiraf etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER