Mahkumlar nasıl kaçtı?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Mart 7 2016
Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde dün sabah yapılan sayımda firar ettikleri ortaya çıkan 6 PKK'lı mahkumun firar etmek için sağanak yağmur ve sisin olduğu 5 Mart gecesini seçtikleri ortaya çıktı.
Mahkumlar nasıl kaçtı?
PKK'lıların firarı ile ilgili soruşturma açılırken, mahkumların havalandırma tünelinden geçtikten sonra çarşafları birbirine bağlayarak duvardan atlayarak kaçtıkları olasılığı üzerinde duruluyor. Sağanak yağmur ve sis nedeniyle görüş uzaklığının düştüğü gecede, kaçan 6 PKK'lı mahkumdan 3'ünün daha önce Bingöl M tipi cezaevinden kazdıkları tünel ile firar ettikleri ve sonra yakalandıkları belirtildi.

Diyarbakır çevre yolunun Elazığ-Şanlıurfa bağlantısı üzerinde bulunan yüksek güvenlikli D Tipi Cezaevi'nden dün sabah yapılan sayımda önceki gece kaçtıkları ortaya çıkan 6 PKK'lı mahkumun firari ile ilgili soruşturma sürüyor. Şimdiye kadar resmi bir açıklama yapılmazken, PKK'lı mahkumların firar etmek için sağanak yağış ve sisin görüş uzaklığını düşürdüğü 5 Mart gecesini seçtikleri belirtildi. PKK'lı 6 mahkumun havalandırma tünelinden yararlandıkları ve daha sonra çarşafları birbirine bağlayarak yüksek duvardan atlayıp tarlalarda izlerini kaybettirdikleri ifade edildi. Sağanak yağış nedeniyle firarın gerçekleştiği gece cezaevi alarm sisteminin bozulduğu ve sürekli çaldığı öne sürüldü. Sis nedeniyle görüş uzaklığının azalması nedeniyle güvenlik kameralarının da sağlık görüntü vermediği gecede gerçekleşen firar ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.


FİRAR EDEN 3 MAHKUM DAHA ÖNCE DE KAÇMIŞTI

Yüksek Güvenlikli Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nden firar eden Diyar Kaydu, Ulaş Arslan, Beşir Arcagök, Osman Kılıç, Devrim Kavak ve Ramazan Aslan'ın yakalanması için operasyonlar sürerken, iletişimde oldukları kişilerin adreslerine baskınlar düzenlendiği öğrenildi. Dün sabah sayımında firar ettikleri ortaya çıkan Diyar Kaydu, Osman Kılıç ve Devrim Kavak'ın 25 Eylül 2013 tarihinde Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tünel kazan 18 PKK'lı ile birlikte kaçtıkları ve bir gün sonra yeniden yakalandıkları ortaya çıktı.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ndeki firar olayından sonra alınan önlemler artırılırken, kaçak 6 PKK

Bu haberler de ilginizi çekebilir