Mahmut Akpınar: Hırsı O'nu dünyanın en kudretli hırsızlarından birisi yaptı

Mahmut Akpınar:  Hırsı O'nu dünyanın en kudretli hırsızlarından birisi yaptı

Kendisiyle ilgili pek çok tevatür, şehir efsanesi var. Ama ben O’nun sonradan bozulduğunu düşünmüyorum; baştan böyleydi. Sadece hedefleri için hırsını ustaca gizliyor; nasıl görünmek istiyorsa kendini öyle gösterebiliyor ve pazarlayabiliyordu. Bence baştan beri iyi bir aktördü. Nitekim halk propagandaların farkında olmasa ve kansa da, yakınında olanlar zatın tıynetini çok iyi biliyorlar. Ama bulaşan bunu kolay terk edemiyor, çünkü kininin büyüklüğü, şerrinin şiddeti insanları ürkütüyor! 

HIRSI BAŞINI YAKTI

O’nu eskide ve yakından tanıyanlar pek çok defosunu anlatıyor. Kirlenmenin, akçalı işlerinin eski olduğunu, hatta lakabının %10 olduğunu söylüyorlar. 1980 sonrası işsiz kalınca at etinden sucuk yapıp sattığı rivayet ediliyor. Belli ki zaaflarını bilen birileri bunu bir proje haline getirdi. Projelerde rol alacakların zaaflarının, defolarının olması proje sahipleri için garantidir; depozito gibidir. Hırsı O’nun en büyük zaafıydı. Hırsı O'nu dünyanın en kudretli hırsızlarından birisi yaptı. Daha top peşinde koşarken “göreceksiniz ben şuralarda olacağım!” iddiaları vardı. 

Tuhaf olan çocuklarını aynı bataklığa çekmesi! Mafya babaları dâhil hiçbir baba çocuğunun kötülüğünü istemez; kendine bulaşan çamurdan onu korur. Bir baba evlatlarına siper olur, onlar için kendini riske atar. Ama bu örnekte bir babanın hırsı için çocuklarını da suça bulaştırdığı, dibe çektiği, kendine siper ettiği görülüyor. 

<< Önceki Haber Mahmut Akpınar: Hırsı O'nu dünyanın en kudretli hırsızlarından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER