Mahmut Tanal: (ÖSYM) Kendine güvenmeyen kurum, soruları karanlıkta bırakır

Mahmut Tanal: (ÖSYM) Kendine güvenmeyen kurum, soruları karanlıkta bırakır

İSTANBUL (CİHAN)- CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, YGS sorularını açıklamayan ÖSYM'ye tepki gösterdi. ÖSYM'den soruların açıklamasını isteyen Tanal, "Kendine güvenmeyen bir kurum soruları karanlıkta bırakır." dedi.

İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Mahmut Tanal, YGS sorularının tamamını açıklamayan ÖSYM hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye çıkışında açıklama yapan Tanal, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay 8. Dairesi'nin üniversite giriş sınavlarının açıklanmasını engelleyen yürütmenin iptali ile ilgili kararı olmasına rağmen ÖSYM başkanlığının buna uymadığını söyledi. Tanal, "Yani hem Anayasa Mahkemesi'nin kararı, hem Danıştay 8. Dairesi'nin kararına mahkeme kararlarına idarenin yani Üniversite Yerleştirme Merkezinin uyarak soruları vatandaşa dağıtması gerekirken bu bugüne kadar dağıtmamıştır. Dağıtmadığı için görevini kötüye kullanmıştır. Görevin kötüye kullanması sebebiyle ÖSYM Başkanı Ali Demir ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduk." şeklinde konuştu.

Tanal, sınav sorularının sızdırılması ile ilgili bir soru üzerine ise, "Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi bugüne kadar hep sınıfta kaldı, sınıfı hiç geçemedi ki. Kendi içlerinde hatalı soru sordular, sorular ve cevaplar çaldırttılar, yani her şeyi yaptılar. Şu anda mevcut kurumlara güven kalmadı. Şu anda güya adalet sarayının önündeyiz, kocaman kocaman binalar, halk burada bekliyor ama hiç biri burada adaleti bulamıyor ki, keşke adalet burada tecelli olsa. Yani adalet ülkede kalmadı. Kamu kurumlarının sınıfta kaldığı, kamu kurumlarının itibarın kalmadığı bir dönemde yaşıyoruz. Bunların hepsi bu dönemde oldu." ifadelerini kullandı.

Sınavın şaibe altında bırakılmaması adına soruların kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini dile getiren Tanal, "Öğrenci bunu kontrol edemiyorsa, demek idare şaibeli soru sormuştur. İdare eğer şaibeli soru sormamışsa neden bu soruları açıklamıyor? İdarenin kendinden korkmaması lazım. Çekinmemesi lazım. Biz Allah'tan sonra devlet gelir deriz. Devletin yanlış işe bulaşmaması lazım. Demek ki bunlar yanlış işlere bulaşıyorlar, kendilerine güvenmiyorlar. Kendine güvenmeyen bir kurum soruları karanlıkta bırakır. Zaten suçlar ne zaman işlenir? Suçun gündüzün ortasında işleme oranı çok düşüktür. İşlenen suçların tamamı ve geceleyin karanlıkta işlenir. Bu sorularda karanlıkta kalıyorsa, demek ki suç işleme amacı ile bunu açıklamıyorlar." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Mahmut Tanal: (ÖSYM) Kendine güvenmeyen kurum, soruları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER