Malatya'da polisten sahte para ve tefecilik operasyonu


Malatya'da polis tarafından yapılan sahte para, tefecilik ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet iddialarıyla ilgili 3 ayrı operasyon gerçekleştirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen ilk çalışmada, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararı çerçevesinde Saray Mahallesi'nde bulunan bir iş yerinde arama yapıldı. Yapılan incelemede farklı iş yerlerine ait 2 kaşe, 2 irsaliyeli fatura koçanı, 2 farklı iş yerine ait vergi levhası çıktısı, bir işletmeye ait iş yeri açma çalıştırma ruhsatları, yine bu iş yerine ait hafta tatili ruhsatları, 3 şahsa ait kimlik fotokopileri ve müşterilere verilmesi gereken 168 adet irsaliyeli fatura 1. asılları bulundu. Mahkeme kararına dayanılarak ele geçen malzemelere el konuldu. Konu ile ilgili olarak G.T. isimli şahıs hakkında 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' suçundan işlem yapıldı.

Yapılan ikinci çalışmada, İ.D. isimli şahsın faizle borç para verdiği ve karşılığında yüzde bin 500 civarında faiz uyguladığı tespit edildi. 7 Mart'ta İ.D. isimli şahsın ikametlerinde ve aracında yapılan aramada 65 boş senet, 2 senet fotokopisi, 1 senet aslı, 5 farklı şahsa ait kimlik fotokopisi, 2 farklı şahıs bilgilerinin yazılı olduğu ajanda, 3 satış sözleşmesi fotokopisi ve 1 vekâletname fotokopisi ele geçirildi. Şüpheli İ.D. hakkında 'tefecilik' suçundan işlem yapıldı.

Polis tarafından yapılan üçüncü operasyonda ise B.S., R.Ü. ve G.K. isimli şahıslardan, sahte olduğu değerlendirilen 8 adet 100 TL, 1 adet 50 TL, 1 adet 20 TL ve 1 adet 10 TL para ele geçirildi. Ayrıca, R.Ü. isimli şahsın 10 Mart tarihinde iki farklı sahte para olayına karıştığı tespit edildi. Şüpheliler, hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte 12 Mart tarihinde adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Malatya'da polisten sahte para ve tefecilik operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER