Maldivler'de OHAL ilan edildi

Hint Okyanusu'ndaki ada ülkesi Maldivler'de siyasi çalkantıların çoğalması sonucu ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

Maldivler'de OHAL ilan edildi

Dışişleri Bakanlığı ulusal güvenliğin tehdit edildiği gerekçesiyle resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ilan edilen OHAL'in 30 gün süreyle geçerli olacağını kaydetti. 

Maldivler'de Devlet Başkanı Abdullah Yamin Abdül Gayyum'a şüpheli bir suikast girişimini takiben ülkede olağanüstü hal ilan edildi. 4 yüz bin kişinin yaşadığı ve dünyanın birçok yerinden turist çeken tropikal adalarda, 28 Eylül'de Hac'dan dönüş yolunda Gayyum'un teknesi bombalı saldırıya uğramıştı. Patlamada, Gayyum'un eşi ve iki kişi yaralanmıştı. Hükümet tarafından yapılan açıklamada saldırının bir suikast girişimi olduğu belirtilmişti. Yapılan araştırmalar sonucunda ise Devlet Başkan Yardımcısı Ahmed Adip ve 17 destekçisi gözaltına alınmıştı. Siyasi çalkantıların ve karışıklığın yükselmesi ve muhalifler tarafından silahların saklanıldığına inanılması sonucu, ülkede anayasanın 253. maddesi gereğince ülkede olağanüstü hal ilan edilmesine karar verildi. Kararı Dışişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından duyuyarak, ülkede 30 gün süreyle OHAL'in devam edeceği bildirildi. 

Maldivler Ulusal Savunma Gücü (MNDF) tarafından yapılan basın toplantısında, araştırmalar sonucu saldırıyı yapan kişilerin silah ve patlayıcı madde bulundurduklarını tespit ettikleri belirtildi. Ana muhalefet partisi Maldivler Demokrat Parti'nin (MDP) düzenlediği protesto yürüyüşü öncesinde ise tutuklamalar için güvenlik güçlerine geniş yetkiler verildiği vurgulandı.
<< Önceki Haber Maldivler'de OHAL ilan edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER